Fisk er sundt, og fisk smager godt. Alligevel spiser vi danskere alt for lidt
fisk. Kan man selv tage ud for at fange sin fisk, er det kun lykken, frisk
luft og fisk på tallerkenen, hvad mere kan man forlange.
Der er ikke lang vej fra friskfanget fisk til et velsmagende måltid.
Den nemme vej er jo turen til fiskehandleren, hvor vi finder
et stykke torskefilét og forvandler til et velsmagende måltid.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser.:(2 pers)
500 g. Torskefilet
1 stk. æg
½ dl. Mælk
3 – 4 spsk. Rasp gerne panko
Salt og peber
3 – 4 spsk. Smør/olie
80 g. boghvede nudler/pasta
Sauce.:
1 dl. Mayonnaise, meget gerne hjemmelavet
1 dl. Skyr
2 spsk. Syltede agurk, finthakket
2 spsk. Purløg, finthakket
1 spsk. Persille, finthakket
1 tsk. Dijonsennep
Salt og peber
Skyl og dup fisken tør
Salt den moderat i ca. 20 – 30 min
Skyl saltet af fisken og dup den tør
Skær den ud i passende portionsstykker
Pisk æg og mælk sammen i en dyb tallerken
Bland rasp med salt og peber på en tallerken
Vend fiskestykkerne i æggeblandingen, derefter i rasp
Lad dem ligge lidt og hvile, så paneringen sætter sig
Steg dem gyldne i smør/olie på en moderat varm
stegepande ca. 4 – 5 min.
Vend dem og steg i ca. 3 min, sluk for varmen, lad fisken ligge på
panden i 2 min. Tag dem af panden og hold dem varme.
Kog nudlerne/pastaen efter anvisning på pakken.
Sauce/mayonaise.:
Mayonaise,
2stk. æggeblommer kommes i en skål
Tilsæt 1 tsk. Dijonsennep og ½ tsk. Salt
Piskes sammen og der tilsættes solsikkeolie lidt ad gangen
Når æggeblommerne har absorberet den første olie, tilsættes olien i
en tynd stråle, til den tykkelse man ønsker
tilsæt hvidvinseddike eller citronsaft
smag til med salt og peber
Kold sauce.
Rør alle ingredienserne sammen, og smag til med salt og peber
Server fisken med den kolde sauce og salat samt et stykke brød,
kartofler eller pasta.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Paneret torskefilét med pasta, kold sauce og salat,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar