Slethvar er en art af fladfisk i pighvar-familien af ordren Pleuronectiformes.
Slethvar er venstrevendt som en pighvar, men er mere slank og er udbredt
i Nordatlanten, Østersøen, og Middelhavet, primært i dybere farvande.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
4 fed hvidløg
½ dl. Vermouth/Noilly Prat
5 spsk. Smør
1 stk. citron
300g grønkål
1 spsk. Tahin
50g mandelsplitter
olie
salt og peber
600g slethvar uden skind
4 spsk. græsk yoghurt/skyr
1 bundt purløg
1 bundt bredbladet persille
1 stk. Avokado
Start med dressingen, pres 1 fed hvidløg og rør det sammen med yoghurt, tahin
1 spsk. citronsaft, salt og peber, skræl avokadoen og skær den i mindre
stykker vend den i dressingen og smag dressingen til.
Rist mandelsplitterne lysebrune i en smule olie og dryp dem af på
køkkenrulle. Bland det hele i en skål, klar til serveringen.
Dup fisken tør og vend dem i mel rørt med salt og peber
pil 3 fed hvidløg og skær dem i fine tynde skiver. Rens og pluk
krydderurterne og hak dem fint, varm lidt olie op på en pande
og steg fiskene gyldne og møre på begge sider ved god varme
Tag fiskene af panden og hold dem lune. Hæld Noilly Prat på
skab bunden så alle stegepartikler løsnes og kog det ind til næsten
ingenting. Tilsæt smørret og lad det bruse af, rør hvidløg skiverne
i og rist til de lige begynder at tage farve. Tag panden af varmen,
rør krydderurterne i og krydr med salt og peber, smag saucen til
med citronsaft efter smag, dryp saucen over fisken og server med
halve citronskiver på toppen.
sammen med små kogt kartofler eller ovnbagte rodfrugter.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Pandestegt Slethvar med grønkålssalat og tahindressing
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar