Oksekød i fad kombinerer kødsauce og kartofler i én ret. Det er en rigtig
familieret, som de fleste både børn og voksne er vilde med. Server oksekød
i fad bare lige som den er, uden for mange dikkedarer.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
4 stk. store kartofler
400g oksekød, hakket
1 – 2 spsk. Herbes de Provence
200g ærter, grønne frost
2 spsk. Ketchup
salt og peber
1 spsk. soya
¼ kop mælk
lidt flydende fedtstof til stegning
Start med at skrælle kartoflerne, læg dem til tørre
svits kødet på en varm pande i lidt flydende fedtstof, brun kødet godt
tilsæt soya og krydr med salt og peber.
kom herefter kødet over i et ildfast fad, fordel ærterne over kødet så
det er rimeligt dækket, fordel ketchuppen over ærterne.
skær kartoflerne i skiver, ikke for tykke, gerne på et mandolinjern.
tilsæt lidt flydende fedtstof til panden og vend kartoflerne i det, gerne
af to omgange.
Herefter drysses der Herbes de Provence over så kartoflerne er dækket
krydr med salt. Kartoflerne lægges som et lag oven på kød og ærter
tilsæt 1/4 kop mælk ned langs siden indvendig i fadet, for at få lidt væde
til kødet i bunden af fadet, nu sættes det i ovnen ved 200gr. i ca. 45 min.
eller man kan mærke på kartoflerne og de er møre, serveres med en
lækker grøn salat til.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Hakket oksekød i fad med stegte kartofler og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar