• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Hakket oksekød i fad med stegte kartofler og grønne ærter

21. januar 2024 by John Frøslev 1 kommentar

Oksekød i fad kombinerer kødsauce og kartofler i én ret. Det er en rigtig
familieret, som de fleste både børn og voksne er vilde med. Server oksekød
i fad bare lige som den er, uden for mange dikkedarer.
køkkenet kalder.

Ingredienser: (2 pers.)
4 stk. store kartofler
400g oksekød, hakket
1 – 2 spsk. Herbes de Provence
200g ærter, grønne frost
2 spsk. Ketchup
salt og peber
1 spsk. soya
¼ kop mælk
lidt flydende fedtstof til stegning

Start med at skrælle kartoflerne, læg dem til tørre

svits kødet på en varm pande i lidt flydende fedtstof, brun kødet godt

tilsæt soya og krydr med salt og peber.
kom herefter kødet over i et ildfast fad, fordel ærterne over kødet så

det er rimeligt dækket, fordel ketchuppen over ærterne.

skær kartoflerne i skiver, ikke for tykke, gerne på et mandolinjern.

tilsæt lidt flydende fedtstof til panden og vend kartoflerne i det, gerne

af to omgange.
Herefter drysses der Herbes de Provence over så kartoflerne er dækket

krydr med salt. Kartoflerne lægges som et lag oven på kød og ærter
tilsæt 1/4 kop mælk ned langs siden indvendig i fadet, for at få lidt væde
til kødet i bunden af fadet, nu sættes det i ovnen ved 200gr. i ca. 45 min.
eller man kan mærke på kartoflerne og de er møre, serveres med en
lækker grøn salat til.
det er tid til servering.

Dette billede har en tom ALT-egenskab (billedbeskrivelse). Filnavnet er DSC_0850k-56-16-850.jpg

Dagens tallerken, Hakket oksekød i fad med stegte kartofler og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John


Print opskrift

Skrevet i: Diabetes 2

Previous Post: « Pandestegt Slethvar med hvidløgskrydderurtesmørsauce og rå grønkålssalat med avokado, tahindressing og ristede mandler
Next Post: Helstegt kylling i Airfryer/ovn »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme