• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Burgerboller nr.2

17. januar 2024 by John Frøslev Skriv kommentar

Bollerne som ikke bruges, kommes i fryseren til en anden
gang, hvor den står på burger.
køkkenet kalder

Ingredienser: (6 stk.)
½ dl. kogt vand
1 dl. mælk
12g gær
2 spsk. olie
1 tsk. sukker
1 tsk. salt
1 stk. æg
50g durum hvedemel
250g hvedemel

1 spsk. sesamfrø

Start med at komme vand og mælk i en skål. Kom

gær, olie, sukker, salt og æg i mælken og pisk det godt

Rør nu melet i lidt efter lidt, til du får en god og smidig dej

der ikke klistrer. Dæk skålen med film eller et viskestykke

og lad dejen hæve i ca. 45 min.
Hæld dejen ud på et meldrysset bord, pres luften ud af den

og del dejen i 6 lige store dele, form dem til boller, og læg
dem i formen, eller en bageplade, pres dem lidt flade og

drys med sesamfrø og lidt durummel. Læg en plade/bradepande 
ovenpå bollerne med ca. 1 kg. Vægt på. Efter hæver nu i ca.
30 min. Sæt ovnen på 200gr. alm. ovn, varmluft på 185gr. i

18 min. tages ud af ovnen og køler af på en bagerist.

klar til servering.

Dagens burger, Burger med salat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Pizza

Previous Post: « Kylling i hvidkålswok med nudler
Next Post: Pandestegt Slethvar med hvidløgskrydderurtesmørsauce og rå grønkålssalat med avokado, tahindressing og ristede mandler »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme