Det osmanniske rige blev grundlagt af den muslimske hærfører
Osman i 1281 og eksisterede i næsten 500 år. Da riget var på sit
højeste omfattede imperiet hele det nuværende Tyrkiet og store
dele af Mellemøsten og Europa.
I sin storhedstid satte imperiet sit præg på det tyrkiske køkken,
og det er herfra den Osmanske gryderet er hentet,
en lækker og velsmagende ret.
Køkkenet kalder
Ingredienser:( 2-3 pers.)
4 – 500g Skært oksekød
1 stk. Squash eller Aubergine
2 – 3 stk. Peberfrugter, små
200g Champignon
2 stk. forårsløg
1 stk. chili
2 fed hvidløg
1 tsk. Osmansk krydderi
2 ds. Tomater, hakket
3-4 spsk. Olivenolie
2 – 3 spsk. Rasp
1 spsk. Smør
2 – 3 spsk. Revet ost, parmesan
Grøn salat eller coleslaw
Start med at skærer kødet i tern ca. 1½ x 1½ cm
Bland olivenolie med osmansk krydderi
Lad kødet marinerer i blandingen i ca. 2 timer på køl
Hak chili og hvidløg fint
Skær forårsløg i skiver, gem lidt af det grønne til pynt
Skær squash/aubergine i små tern ca. 1 x 1 cm
Skær champignonerne i skiver lettes på æggedeleren
I en varm gryde brunes kødet af i lidt olie
Tilsæt grøntsagerne når kødet er brunet
Tilsæt hakkede tomater og lad retten simre i ½ times tid
Smag til med salt, peber og osmansk krydderi
Hæld retten i et ovnfast fad
Drys med rasp og ost, sæt 4 – 6 små smørklatter på toppen
Varmes i ovnen ved 200 gr. i ca. 30 – 40 min.
Drys evt. med ost inden serveringen, serveres med brune ris
eller kartoffelmos og coleslaw
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Osmansk gryderet med brune ris,
rødbedehummus og coleslaw, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Krydderiblandingen Osmansk:
½ tsk. muskatnød
1 spsk. Kanel
1 spsk. Nelliker
1 spsk. Koriander
1 spsk. Spidskommen
1 spsk. Kardemomme
1 tsk. chili
1 spsk. Sort peber
1 spsk. Paprika
Alle krydderierne blandes sammen
Skriv et svar