Æggekage eller omelet er som en tærte med sprød bund og skorpe
og et flydende indre. Hovedingrediensen er æg, men kan også laves
på kikærtemel, og der tilsættes mælk og nogle gange også mel.
En æggekage serveres ofte med stegt bacon, purløg, tomater og rugbrød
køkkenet kalder.
Ingredienser: (3 – 4 pers.)
7 stk. æg
1 stk. løg
100g champignon
200g kartofler, kogte
300g bacon, i tern
2 dl. letmælk
salt og peber
½ bundt purløg
15g smør
Spinatsalat:
250 – 500g frisk spinat
1 dl. yoghurt naturel
1 spsk. akaciehonning
1 spsk. æbleeddike
salt og peber
80g kikærter, kogte
Start med at pille løget og snit det fint, rens champignonerne
Del champignonerne, steg løg, bacon og champignon i smør på panden
krydr med salt og peber. Tilsæt kartofler, vend rundt
med løg og champignon
Pisk æg og mælk sammen, kom blandingen på panden
Sæt æggekagen i ovnen og bag den i 15 – 20 min. ved 170gr.
til æggemassen har sat sig og er let gylden på toppen
Snit purløg og drys det ud over æggekagen
Spinatsalat med yogurtdressing:
Rens spinaten og skyl den grundigt i koldt vand
kom den op i et dørslag, og lad den afdryppe grundigt
Rør yoghurt, honning, eddike, salt og peber sammen til en dressing
Vend spinat og kikærter med dressingen og spis spinatsalaten
til den varme æggekage/omelet.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Æggekage med spinatsalat i yogurtdressing,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar