Creme anglaise er fantastisk til alle typer frugt og bær
Mulighederne med denne creme anglaise er mange og altid
et hit når man laver verdens bedste desserter.
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
8 stk. babybananer eller 4 stk. alm. bananer
2 dl. hvedemel
1 spsk. vaniljesukker
1 tsk. bagepulver
2 dl. vand
Olie til frituren
Lidt sirup eller akaciehonning
1 liter vaniljeis.
Ingredienser: ( 4 pers.)
1½ dl. mælk
½ dl. fløde
3 stk. æggeblommer
1 stk. vaniljestang
3 spsk. rørsukker
Del vaniljestangen på langs, med en skarp kniv
Skrab kornene ud
Mas kornene med lidt af sukkeret, så vaniljekornene bliver skilt
Kom mælk og fløde i en kasserolle, sammen med vaniljesukkeret
Tilsæt også den tomme vaniljestang til mælken
Lad det koge op
Træk gryden fra varmen og lad den trække i ca. 10 min.
Pisk imens æggeblommer og rørsukker luftigt
Pisk æggemassen sammen med den lune vaniljemælk
Varm forsigtigt blandingen op mens du forsat pisker
Fortsæt indtil saucen når den rette konsistens
Hæld vaniljesaucen op i små portionsskåle
Dæk med husholdingsfilm helt ned på overfladen af vaniljesaucen
Så den ikke trækker skind, og stil skålene i køleskab
Nu skal creme anglaisen køles ned, meget gerne i nogle timer
Kan også serveres lun
Så er creme anglaisen klar til servering.
Friturestegte bananer:
Rør mel, vaniljesukker og bagepulver sammen i en skål
Tilsæt vand og rør det sammen, som en tyk pandekagedej
Sæt fritøsen på 180 gr. eller var olien op i en gryde til 180gr.
Skræl bananerne, (hvis det er de store, del dem i 2 stykker)
Dyp bananerne i dejen, og lad overskydende dej dryppe af
Steg dem i olien, indtil de er gyldenbrune
Tag dem op, læg dem på fedtsugende papir (køkkenrulle)
Og er klar til servering.
Hæld lidt creme anglaise i bunden af isasietterne så det lige dækker
Placer friturestegte bananer ovenpå sammen med vanilje-is
Dryp lidt sirup eller akaciehonning over
Så er der serveret.
Dagens dessert, Friturestegte bananer på en bund af creme anglaise
og med vaniljeis, Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar