• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Asiatisk kængurusteak med eksotisk salat og råstegte kartofler

4. juli 2019 by John Frøslev Skriv kommentar

Vi skal en tur om på den anden side af jorden, nærmere bestemt til
Australske og det Asiatiske køkken.
Kødet kommer fra Australien, men retten bliver tilberedt som i det
asiatiske køkken.

I Australien er det et stor problem med antallet af
kænguruer, så derfor har man nu iværksat en regulering af bestanden
og hvor meget af kødet kommer til Europa.

Det er en særdeles anvendt kødtype i Australien, kødet er magert,
meget mørkt og har et lavt indhold af kolesterol,
smager meget af vildtkød.

vi går i køkkenet

Ingredienser: (2 pers.)
2 stk. kængurusteaks
½ tsk. chiliflager
1 tsk. ingefær, stødt
2 spsk. limesaft
2 spsk. sesamolie
salt
Start med at mariner længuru steakene ca. 1 time køleskabet
i en marinade

Bestående af chiliflager, ingefær, limesaft og sesamolie.
Steg kænguru steakene i 3- 5 min. på hver side.

Ved god varme, evt. på en grill-pande
Lad kødet hvile i ca. 5 – 10 min. inden serveringen
Steg de tynde skiver ananas på panden, mens kødet hviler

Anret med ananas skiver oven på kødet.

Eksotisk salat:

Ingredienser:
½ frisk ananas, ikke for stor
1 stk. mango, moden
½ stk. squash
1 bdt. forårsløg, fintsnittet
lidt friske koriander
lidt saltede cashewnødder eller peanuts

Skræl ananassen og skær fire tynde skiver som gemmes til pynt
Halver resten af ananassen på langs, jern stokke og skær den i skiver
Skræl mangofrugten, skær den fri af stenen og skær kødet i skiver
Halver squashen, fjern kærnerne med en ske, og skær den i skiver
Bland ananas, squash, mango og fintsnittede forårsløg.

Kokosdressing:
2 dl. Kokosmælk
1 stk. chili, grøn uden kerner
1 fed hvidløg, knust
1 spsk. limesaft
salt
Bland kokosmælk, grøn chili, hvidløg og limesaft godt sammen

Smag til med salt og hæld dressingen over salaten

Drys salaten med cashewnødder og sæt den i køleskab
den bør være kold inden serveringen

Råstegte kartofler:
3 – 4 kartofler, store
2 spsk. smør/olie
½ tsk. chiliflager
salt og peber

Skær kartoflerne i skiver, steg dem i sesamolie tilsat chiliflager

i ca. 12 min. krydr med salt og peber
Drys med friske koriander
Så er det tid til servering.

Dagens Tallerken, Asiatisk kængurusteak med eksotisk salat og
råstegte kartofler, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse

Previous Post: « Amerikansk æbletærte med creme fraiche
Next Post: Creme anglaise med friturestegt bananer og is »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme