
Oksekød er kød fra køer, oftest tamkvæg. Oksekød udskæres til stege og bøf eller
hakkes til tatar, hakkebøf, kødsovs m.v. Oksefilét er en yndet spise til højtider,
bryllup og fester.
køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
900 – 1 kg. Oksefilét
1 -2 spsk. flydende fedtstof
krydreblanding af salt, peber og paprika
1 stk. løg
1 stk. gulerod
1 stk. porrer
3 stk. laurbærblade
1 stilk rosmarin
2-3 stilke frisk timian
1 dl. rødvin
2½ dl. fløde
1 spsk. citronsaft
Start med at lægge Römertopf/stegesoen i koldt vand i ca. 1 time før brug

puds fileten af og gnid den godt ind i krydreblandingen

brun stegen af på en meget varm pande i lidt flydende fedtstof

Brunes godt på begge sider

Grøntsager og urter klargøres ved at skylle, skrælle og pille dem og skæres
ud i grove stykker, som lægges i bunden af römertopfen

Det brunede kødet lægges ovenpå grøntsagerne

tilsæt urter, laurbærblade, rødvin, fløde og 1 spsk. citronsaft
læg låg på römertopfen og sæt den i en kold ovn og steg den ved 140gr. varmluft
i ca. 50 min., brug et stegetermometer som skal vise 68gr ved gennemstegt
og 62gr. ved middel, 58 – 60gr. rød
tag stegen op og lad den trække i 15 – 20 min. før udskæring

Pomfritter: ordnes efter anvisning på posen
Sandefjordsmør: med fransk estragon

Ingredienser: ( 4 psers.)

2 dl. Fløde
2 stk. skalotteløg, finthakket
150g smør i små tern
1 spsk. estragon, frisk
1 spsk. citronsaft.
Kog fløden og skalotteløg over medium-høj varme

uden låg i ca. 5 min. mens du hele tiden passer på at det ikke koger
over. Skru ned for varmen til svag varme og pisk smørret i

Saucen må ikke koge, når smørret er pisket ind, så vil den skille.
tilsæt finthakkede estragon, smag til med salt, hvid peber
og citronsaft. Klar til servering.

Dagens tallerken, Oksefilét i Römertopf med med sandefjordsmør og pomfritter
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar