Culottesteg er et populært kødstykke, et relativt enkelt stykke
kød at have med at gøre. Ind i mellem en fornuftig pris, i vores
nærområde kan der købes 3 stk. til 1 stk. pris, men selvfølgelig til den
højeste pris, af de tre man har valgt. Tag tre, betal for en. Det er et
dejligt slogan, lad os få nogle flere af dem 😉
Når du skal vælge en god culotte, skal du kigge efter
fedtmarmoreringen i kødet. Der skal være lidt marmorering,
da det er med til at give smag.
Fedtet på oversiden skal være lyst og helst fast.
Vi skal i køkkenet.
Ingredienser.:( 2 – 3 pers i 2 dage)
1 stk. culotte ca. 1200 g
2 – 3 stk. laurbærblade
150 g champignon
1½ dl. Fløde/mælk
1 spsk. maizena
80 g bønner
80 g karotter
1 spsk. Smør
300 g kartofler
Start med at gå culotten igennem fjern hinder og sener.
Rids stegen i harlekinmønster på oversiden
Krydr med salt og peber
Brun stegen af på en meget varm pande
Først på fedtsiden og derefter på den modsatte side
Læg den i en lille bradepande, sæt et stegetermometer i
Læg 2 – 3 laurbærblade ved stegen
Stegetermometeret skal vise ca. 58 gr. på det tykkeste sted af stegen
Så er den rød/rosa, ønskes den mindre rød skal termometeret så
på 61 – 62 gr. Sættes i en forvarmet ovn 180 gr. Ca. 1 time
Tages ud af ovnen, pakkes ind i stanniol og trækker i 20 – 25 min
Skæres ud i pæne tynde skiver, lige før serveringen.
Svits champignonerne let på den samme pande som stegen
Tilsæt fløde/mælk og kog panden af
Hæld det i en lille gryde kog det lidt ind
Gi’ det en tur med stavblenderen eller en alm. Blender
Kom det tilbage i gryden og kog op
Jævn saucen med lidt maizena
Kom bønner og karotter i en lille gryde sammen
med en spsk. Smør
Varm det forsigtigt igennem.
Kog kartoflerne møre ca. 20 min
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Okseculotte med svampesauce, bønner,
karotter og hvide kartofler,
Velbekomme.
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar