Øllebrøden er en rigtig gammel opskrift, hvor den blev brugt som
forret til middagsmaden, og til små babyer, som skal lære at spise.
Det er en ideel spise til morgenmad, godt til at starte dagen på,
og det her er min fortolkning af øllebrød.
Jeg laver gerne af 1,5 kg brød af gangen, så bliver der
ca. 24 stk. morgenmåltider a’ 3 dl.
Fra fryseren, tag det op dagen før og tø det op i køleskab,
hæld det ud på tallerkenen
Sæt det i mikroovnen i ca. 2 min. rør i grøden giv det 2 min.
til i mikroovnen, klar til servering
Køkkenet kalder.
Ingredienser:
1,5 kg. Fuldkorns rugbrød
½ stk. øko citron
100g Sukrin gold
3 spsk. kakaopulver
3 tsk. vaniljesukker
3 – 4 liter vand
Topping:
2 spsk. Philadelphia light
4 spsk. Vaniljeskyr
1tsk. vaniljesukker
½ tsk. perfect sød
Start dagen før med at skære rugbrødet ud i grove stykker
Læg det i en stor gryde
Tilsæt en halv citron skåret i kvarte
Tilsæt sukrin gold, vaniljesukker og kakao
Tilsæt vand, så det dækker brødet
Lad det nu stå og trække til dagen efter
Sæt varme til gryden og når det koger skrues ned til medium varme
Skal nu simre i ca. 20 – 30 min, rør i det en gang i mellem
Når brødet har kogt, trækkes gryden fra varmen og står lidt og køler af
Blend nu grøden i en blender eller med stavblender
Den bliver mere findelt i en blender, med citroner og skal,
som helt forsvinder når det blendes, men bibeholder smagen.
Tilsæt mere vand, hvis grøden er for tyk, til ønskede tykkelse
Smag til, om den er sød nok, ellers kom lidt perfect sød i,
kun nogle få dråber fordel nu øllebrøden i små plast bøtter
som kan gå i fryseren og indeholde ca. 3 dl.
Denne portion giver ca. 23 morgenmåltider a’ 3 dl.
Tages ud dagen før det skal bruges, for at tø op i køleskabet, en tur i
mikroovnen og er klar til servering
Vaniljecremen:
2 spsk. Philadelphia light eller mascarpone blandes med 4 spsk.
Vaniljeskyr,1 tsk. valiljesukker og ½ tsk. perfect sød, røres godt
sammen og stilles på køl
Top den varme øllebrød med et par skefulde af vaniljecremen og
du har et lækkert morgenmåltid evt. med lidt frugt.
Det er tid til servering
Dagens morgenmåltid, Øllebrød med vaniljecreme
God morgen og Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar