En rigtig gammel opskrift er mørbradgryde, som der findes et utal af
opskrifter på. Denne er nem, hurtig og rigtig lækker, som vækker
begejstring hos familie og venner.
Vi går til den.
Ingredienser.:(2 – 3 pers)
600g svinemørbrad
70 g tomatpure, koncentreret
1 tsk. Paprika, røget
1 stk. løg
2,5 dl. Piskefløde
250 g champignon
200 g cocktailpølser
½ tsk. Cayennepeber
1 spsk. ribsgele
½ l hønsebouillon evt. en terning
3 – 4 spsk. rapsolie
1 spsk. smør
½ – 1 dl. mælk
½ – 1 dl. mælk
Salt og peber
500 g kartofler, store til kartoffelmos
Tilbehør.:
Agurkesalat eller asier. Kartoffelmos eller ris, pasta
Skræl eller skrab kartoflerne og skær dem i mundrette stykker
Kom dem i en gryde, dæk med vand
Kog dem nu møre ca. 20 – 25 min
Tag mørbraden og afpuds den, fri for grove hinder
Skær mørbraden ud i 6 pæne bøffer
Bank dem lidt flade med håndroden
Vend dem i mel i blandet salt og peber
Varm en pande op til god varme
Kom lidt olie og 1 spsk. smør på panden
Brun mørbradbøfferne et kort øjeblik, de skal lige have
en pæn stegeskorpe
Brunes på begge sider ca. 1 – 2 min
Tages af panden og over i en gryde
Pil og hak løget groft
Sauter det hakkede løg på panden sammen med
champignon ca. 4 – 5 min
Kom løg og champignon over i gryden til mørbradbøfferne
Kog panden af med 2½ dl. Piskefløde, tomatpure, paprika og
2½ dl. hønsebouillon
Hæld det over i gryden til mørbradbøfferne
Tilsæt 2½ dl. Hønsebouillon og cayennepeber
Lad det nu simre ved svag varme i 10 – 15 min
Tilsæt ribsgele og smag til med salt og peber
Jævnes med lidt maizena udrørt i koldt vand
Tilsæt cocktailpølserne og lad det simre i ca. 3 – 5 min
Hæld vandet fra kartoflerne og mos dem godt
Tilsæt en god klat smør og lidt mælk
Smag til med salt og peber
Så er det tid til servering.
Dagens tallerken, Morfar’s Mørbradgryde med kartoffelmos og surt,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar