• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Morfar’s Leverpostej

16. august 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

Hvad skulle vi gøre uden leverpostejen?  Leverpostejen er danskernes
foretrukne pålæg, både til frokost, og om morgenen på rundstykket. Eller
som en mellem mad midt på dagen, et stykke franskbrød med leverpostej.  

Kan man ønske sig noget bedre, det er måske ikke så sund, men godt smager det sku’  
Vi går i gang med en lidt anderledes leverpostej,
men som smager fantastisk.

Ingredienser.:(5 små bakker)  
500 g svinelever eller kalvelever
200 g kyllingelever
350 g spæk
1 stk. løg, hakket groft
4 stk. ansjosfileter
3 tsk. Af lagen til ansjoserne
2 stk. æg
35 g hvedemel
2½ tsk. Salt
2 tsk. Kværnet peber
1½ tsk. Allehånde
¼ tsk. Nelliker, stødt
3 dl. Mælk, kogende
Start med at pille løget og hak det groft

Varm en pande til god varme  

Tilsæt en klat smør og sauter de hakkede løg klare  
Tag dem af panden og lad dem køle af

Hak lever og spæk i kødhakkeren sammen med ansjoser og løg  
Har du ikke en kødhakker, så hak det groft med en kniv  
Kom det hakkede lever i foodprocessoren  

Tilsæt æg, mel, væde fra ansjoserne, salt, peber og krydderierne  
Køres i maskinen ca. 1 min  
Tilsæt den varme mælk og lad maskinen køre til det er ensartet

Hæld det i alu forme a’ ca. 4,5 dl.  
Bages på nederste rille i vandbad ca. 50 min. ved 200 gr.  

Kan fryses rå, men husk så at tilføre 50 % mere krydderi, undtagen salt
og peber  
Smagen på krydderi taber sig ved frysning.  
Så er det tid til en smagsprøve. 

Dagens tallerken, Morfar’s leverpostej på hjemmebagt rugbrød,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør Tags: Morfar's Leverpostej

Previous Post: « Smørstegt Pighvar i ovn
Next Post: Mormor’s Frikadeller med stuvet hvidkål »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2021 on the Foodie Pro Theme