Hvad skulle vi gøre uden leverpostejen? Leverpostejen er danskernes
foretrukne pålæg, både til frokost, og om morgenen på rundstykket. Eller
som en mellem mad midt på dagen, et stykke franskbrød med leverpostej.
Kan man ønske sig noget bedre, det er måske ikke så sund, men godt smager det sku’
Vi går i gang med en lidt anderledes leverpostej,
men som smager fantastisk.
Ingredienser.:(5 små bakker)
500 g svinelever eller kalvelever
200 g kyllingelever
350 g spæk
1 stk. løg, hakket groft
4 stk. ansjosfileter
3 tsk. Af lagen til ansjoserne
2 stk. æg
35 g hvedemel
2½ tsk. Salt
2 tsk. Kværnet peber
1½ tsk. Allehånde
¼ tsk. Nelliker, stødt
3 dl. Mælk, kogende
Start med at pille løget og hak det groft
Varm en pande til god varme
Tilsæt en klat smør og sauter de hakkede løg klare
Tag dem af panden og lad dem køle af
Hak lever og spæk i kødhakkeren sammen med ansjoser og løg
Har du ikke en kødhakker, så hak det groft med en kniv
Kom det hakkede lever i foodprocessoren
Tilsæt æg, mel, væde fra ansjoserne, salt, peber og krydderierne
Køres i maskinen ca. 1 min
Tilsæt den varme mælk og lad maskinen køre til det er ensartet
Hæld det i alu forme a’ ca. 4,5 dl.
Bages på nederste rille i vandbad ca. 50 min. ved 200 gr.
Kan fryses rå, men husk så at tilføre 50 % mere krydderi, undtagen salt
og peber
Smagen på krydderi taber sig ved frysning.
Så er det tid til en smagsprøve.
Dagens tallerken, Morfar’s leverpostej på hjemmebagt rugbrød,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar