Mayonnaise uden æg, kan det lade sig gøre? Det kan det, og det tager
kun et split-sekund, så står du med en færdig mayo, som er fuld på
højde med en du har købt i supermarkedet. Tilsat lidt friske krydder
urter, har du en mayo lige til det eget brug.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
50 ml. letmælk evt. skummetmælk eller soyamælk
ca. 170 ml. smagsneutral olie
1 tsk. dijonsennep
1 tsk. hvidvinseddike
salt og peber efter smag
1 stk. citron, saften
evt. friske krydderurter
Find et højt slank glas/plastik og stavblenderen frem
Kom mælk, sennep, hvidvinseddike i glasset
Blend det skummende, tilsæt derefter olien i en tynd stråle
mens du blender, fortsæt til den ønskede konsistens er opnået
Smag til med salt, peber og citronsaft, kom det i en lille plastbøtte
kan holde sig i køleskabet i en lille uge
tilsæt evt. friske krydderurter.
klar til brug
Dagens mad, Tomat, æg, mayonnaise og purløg, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar