![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/07/DSC_0020k-56-10-020.jpg)
Maskeret blomkål er en middagsret fra slutningen af 60erne,
mange gange serveret til weekendens frokost eller som forret til
middagen. I en lidt anden udgave end det vi kender i dag, man kogte
blomkålshovedet over hældte med en bechamelsauce, gratineret det
i ovnen, pyntede det af med dild og rejer, og man spiste det varmt/lunt
Køkkenet kalder.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/07/DSC_0012k-56-10-012.jpg)
Ingredienser: (4 pers.)
1 stk. blomkål, i buketter, kogt og afkølet
1 stk. Icebergsalat, i stimler
250g ærter
3 stk. æg, hårdkogte
2 stk. tomater
250g rejer
Dilddressing:
2½ dl. Creme fraiche 18%
1 bdt. Dild, friskhakket
1 nip sukker
½ tsk. karry
1 spsk. Fransk sennep, evt. lidt dijonsennep
Salt og peber.
Start med at, dele blomkålen i buketter
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/07/DSC_0014k-56-10-014.jpg)
Kog blomkålen mør i letsaltet vand, og køl den helt af
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/07/DSC_0015k-56-10-015.jpg)
Placer blomkåls-buketterne på et fad i en høj top
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/07/DSC_0017k-56-10-017.jpg)
Anret strimlet salat og ærter rundt omkring blomkåls-buketterne
Skær hårdkogte æg, tomater og citron i både
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/07/DSC_0019k-56-10-019.jpg)
Læg dem på fadet, sammen med rejerne
Rør dressingen samme af cremefraiche og friskhakket dild,
sennep og sukker
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/07/DSC_0016k-56-10-016.jpg)
Smag til med salt og peber
Hæld lidt dressing over blomkålen, server resten til i en lille skål
Pynt med rigeligt friskhakket dild og rød skovsyre
Server med lune flüte til.
Det er tid til servering.
![](https://johnfmadblog.dk/wp-content/uploads/2020/07/DSC_0022k-56-10-022.jpg)
Dagens tallerken, Maskeret blomkål med lune flüte
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar