• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Krebsefarseret rødtunge timbale med hvidvinssauce, sukkerærter og lune hvidløgsflüte

12. oktober 2020 by John Frøslev Skriv kommentar

En lækker nem forret, som tager kegler, og hvor rødtungefileten
kan bruges.
Køkkenet kalder

Fisketimbale: (4 pers.)
4 stk. rødtungefileter
200g laksefilet uden skind
1 stk. æggehvide
3/4 dl. mælk
1/4 dl. youghurt naturel
½ tsk. salt
1 knsp. Cayennepeber
130g krebsehaler
2 spsk. Hakket dild
100g sukkerærter
1 dusk dild
Hvidvinssauce:
1 dl. Hvidvin, tør
3/4 dl. mælk
1/4 dl. youghurt
1 dl. Vand1 spsk.
Koncentreret fiskefond
½ knsp. Cayennepeber
Tilbehør:
Hvidløgs flüte
1 spsk. Maizena
Fisketimbale:
Tænd ovnen på 150gr
Det er vigtigt, at alle ingredienserne har samme temperatur.
Skær laksen i mindre stykker, hak den sammen med
æggehviden i foodprocessoren
Tilsæt mælk, youghurt, krydr med ½ tsk. salt og cayennepeber
Lad krebsehalerne dryppe af, og hak dem groft, men gem nogle
stykker til pynt

Bland krebsehaler og dild i laksefarsen
Kom farsen i en engangssprøjtepose
Krydr rødtungefileterne med ½ tsk. salt

Læg dem rundt indvendig i en kokotte form, som smøres,
inden fisken kommes i
Sprøjt laksefarsen i midten

Stil kokotterne i en bradepande, kom lidt vand i bradepanden så
det står ca. halvt op på kokotterne, bag midt i ovnen.
Farsens indertemperatur skal være ca. 55 gr. det tager ca. 35 – 40 min.
Tag dem ud og lad dem stå lidt og trække
Vend dem ud på tallerkenen
Hvidvinssauce:
Bland vin, mælk, youghurt, vand og fond i en gryde, lad det koge ca. 5 min.

Krydr med cayennepeber
Rør maizena ud i lidt koldt vand og pisk jævningen i saucen
Lad det koge op, og blend saucen skummende med stavblenderen
Anret saucen rundt om fisken, pynt af med lidt sukkerærter i saucen
Og lidt skovsyrer på toppen
Det er tid til servering.

Dagens forret, Krebsefaseret rødtunge timbale i hvidvins sauce med flüte
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Aften

Previous Post: « Maskeret Blomkål
Next Post: Kartoffel/porresuppe med bacon og brødsticks »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2025 on the Foodie Pro Theme