Maskeret blomkål er en middagsret fra slutningen af 60erne,
mange gange serveret til weekendens frokost eller som forret til
middagen. I en lidt anden udgave end det vi kender i dag, man kogte
blomkålshovedet over hældte med en bechamelsauce, gratineret det
i ovnen, pyntede det af med dild og rejer, og man spiste det varmt/lunt
Køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
1 stk. blomkål, i buketter, kogt og afkølet
1 stk. Icebergsalat, i stimler
250g ærter
3 stk. æg, hårdkogte
2 stk. tomater
250g rejer
Dilddressing:
2½ dl. Creme fraiche 18%
1 bdt. Dild, friskhakket
1 nip sukker
½ tsk. karry
1 spsk. Fransk sennep, evt. lidt dijonsennep
Salt og peber.
Start med at, dele blomkålen i buketter
Kog blomkålen mør i letsaltet vand, og køl den helt af
Placer blomkåls-buketterne på et fad i en høj top
Anret strimlet salat og ærter rundt omkring blomkåls-buketterne
Skær hårdkogte æg, tomater og citron i både
Læg dem på fadet, sammen med rejerne
Rør dressingen samme af cremefraiche og friskhakket dild,
sennep og sukker
Smag til med salt og peber
Hæld lidt dressing over blomkålen, server resten til i en lille skål
Pynt med rigeligt friskhakket dild og rød skovsyre
Server med lune flüte til.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Maskeret blomkål med lune flüte
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar