Kyllingelår stammer fra unge høns og haner. Kyllingekød indeholder mange proteiner,
vitaminer og mineraler. Skinnet indeholder meget fedt. Kyllingernes slagtekroppe
består primært af bryst, vinger, lår og ben. Kyllingekød stammer primært fra
slagtekyllinger. Her bruger jeg Vegeta i stedet for salt, Vegeta er meget salt og
tilsat meget fint hakkede tørrede grøntsager og giver en rigtig god smag til
sauce og sammen kogte retter.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
400g kyllingeunderlår med overlår
1½-2 dl. Soya, kinesisk
200g løg, skåret i halve skiver
20g flydende fedtstof
2 fed hvidløg, hakket groft
200g svampe, halveret
2 stilke rosmarin, frisk
3 stilke timian, frisk
2 dl. Kyllingefond
1½ dl. Minimælk
½ spsk. dijon sennep
1 tsk. citronskal, revet
1 tsk. Vegeta eller salt
peber
500g kartofler, små
salt og peber
1 spsk, flydende fedtstof
½ spsk. smør
Start med at marinerer kyllingelårene i soya, mindst 2 timer, gerne mere, tag dem
op af marinaden og brune kyllingelårene af i en sauterpande eller alm. stegepande
når de er brunet af og er gyldne, sæt dem til side.
Pil løgene og snit dem i halve skiver, ikke for tynde, der må godt være lidt bid i dem
brun løgene på panden i lidt flydende fedtstof, lad dem stege ved lav varme
så sukkerstoffet i løgene trænger ud og karamelliserer, lige før løgene er færdige
tilsættes en ½ kop sort kaffe, det giver farve til løgene, men ikke smag, når
kaffen er fordampet er løgene færdige, og tages af panden.
Tilsæt lidt flydende fedtstof på panden og tilsæt svampen, hvidløg, rosmarin og
timian. Steg det godt igennem, til væsken er fordampet fra svampene, tag
halvdelen af svampene af panden og sæt til side, tilsæt citronskal og sennep til
resten, rør rundt og tilsæt halvdelen af de karamelliseret løg og
kyllingelårene til panden, tilsæt kyllingefond og mælk.
Sæt låg på panden eller dæk med stanniol, sæt nu panden i en forvarmet ovn
på ca. 190gr i ca. 45 min.
når kyllingelårene er færdige i ovnen, tages de ud og ovnen skrues op på ca.
225 gr. og er klar til kartoflerne.
Hæld fonden fra kyllingelårene over i en lille gryde sammen med 1 spsk af
marinaden fra kyllingelårene, og lad den reducerer til
2/3 del, jævn evt. med lidt maizena til ønsket konsistens.
smag til med salt (Vegeta), peber, sennep og citronskal.
Halver kartoflerne og kog dem i let saltet vand i ca. 10min.
hæld kartoflerne i et smurt ildfast fad og krydr med salt (Vegeta) og peber
tilsæt et par klatter smør og sæt dem i ovnen i ca. 8 min. ved 225gr.
Anret nu på en tallerken, kyllingelår pynt af med svampe og løg (af dem
som var sat tilside), tilsæt 2 -3 stk. kartoffel og lidt sauce.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Marineret kyllingelår med karamelliserede løg og svampe
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar