Bøffer bliver saftige, møre og velsmagende ved marinering
Serveres med en god kartoffelmos, kog gerne lidt selleri med til mos.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. bøffer af tyndsteg eller mørbrad
8 stk. hele peberkorn
½ fl. Øl
20g smør
1 spsk. Olie
4 stk. løg
2 stk. gulerødder
1 tsk. eddike
Salt, peber og paprika
1 tsk. maizena
Start med at lægge kødet i en marinade af øl, og groft peber
I ca. 4 timer eller gerne til dagen efter. Brug en frysepose,
kom kød og marinade
I posen, vend den nogle gange undervejs
Skær løgene i tynde ringe og gulerødderne i tynde strimler
Tag kødet op af marinaden og dup det tørt med køkkenrulle
(gem marinaden)
Hæld olie på en stor pande og brun bøfferne ved god varme,
ca. 1 min. på hver side
Tag dem af panden og hold dem varme
Kom smørret på panden og svits grønsagerne
Hæld marinaden ved og bring det i kog
Lad det simrer i 2 – 3 min.
Læg bøfferne på panden, skub grøntsagerne lidt til siden,
og lad få et par min.
På hver side, alt efter hvor rød man ønsker sin bøf
Læg bøfferne på et varmt serveringsfad
Smag pandeskyen til med eddike og krydderier, den kan
evt. jævnes med, maizena udrørt i lidt koldt vand
Server kartoffelmos til retten.
Dagens tallerken, Marineret bøffer med kartoffel/sellerimos
og grønsager. Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar