• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ølbraiseret Svineskank med knuget kål

29. marts 2015 by John Frøslev Skriv kommentar

I dag prøver vi en rigtig gammel ret, men lavet på en lidt anden måde.
Svineskank som i gamle dage blev brugt til, at koge hvidkålssuppe og
brunkål på.  

I nyere tid er der kommet lidt andre metoder til, for eksempel stegt i
ovn og som denne ølbraiseret i ovnen i meget lang tid 8 – 12 timer,
men det er det hele værd.  
Vi skal til den.

Ingredienser.:(2 pers)  
1 stk svineskank ca. 1200 g
1ds øl
6 stk laurbærblade
½ stk hvidkål
¼ l piskefløde
2 spsk smør
2 stk porre
2 stk gulerødder
2½ dl rødvin
muskatnød
salt
peber

Vi skal tidligt på den, lige fra morgenstunden tager vi svineskanken
og ridser den i harlekinmønster  
Gnid salt i ridserne på skanken og sæt laurbærbladene i ridserne  
Placer skanken på en lille bradepande, helst stående  
Er den sværd at få til at stå, så understøt med en skrællet
kartoffel som kan skæres til

Tilsæt nu øllen og sæt skanken i ovnen på 115 gr i 10 – 12 timer  
Hvis skanken tager for meget farve, dækkes med lidt stanniol  
Når tiden er gået og skanken er meget mør, hældes skyen fra  

Ovnen skrues op på 250 gr. gerne varmluft  
Skanken sættes i ovnen og man få en super sprød sværd, men
hold øje med den så den ikke bliver sort.  

Tages ud af ovnen og hviler med et stykke løst stanniol over,
må ikke lukkes tæt sammen, så bliver sværene bløde.  
Hvidkålshovedet skæres midt over, vi skal kun bruge halvdelen  
Fjern de yderste blade og skær det halve kål i 4 dele på langs

Snit kålen groft og kom det i en gryde med lidt saltet vand i  
Kog det nu mørt, ca. 1 time

Hæld vandet fra, køl kålen af og læg den på et rent viskestykke

Nu pakker du viskestykket sammen om kålen og vrider al
væden ud af den

Hak nu kålen fint og vrid den en gang til så den sidste
rest væde er væk

Smelt 50 g smør i en gryde og kom kålen i gryden

Tilsæt fløde til den har en konsistens som tyk grød  
Smag til med salt, peber og muskatnød  

Kog 2½ dl rødvin ind til det halve og kom stegeskyen fra skanken i
rødvinen når det er reduceret til det halve

Reducerer lidt mere, er den for tynd jævn med lidt maizena
eller pisk lidt koldt smør i  
Smag til med salt og peber.  
Kog eller damp porre og gulerødder al dente  
Vend dem på panden i lidt smør lige før serveringen  
Tag skanken og del den i 2 store stykker

Anret med kålen sammen med grøntsagerne og kom sovs på
og et stykke kød
Det er tid til servering

Dagens tallerken, Ølbraiseret svineskank med knuget kål og rodfrugt,
Velbekomme 
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Gris Tags: Ølbraiseret svineskank med knuget kål

Previous Post: « Kogt skinke med grønlangkål og brunede kartofler
Next Post: Kylling i hvidt »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2023 on the Foodie Pro Theme