I dag prøver vi en rigtig gammel ret, men lavet på en lidt anden måde.
Svineskank som i gamle dage blev brugt til, at koge hvidkålssuppe og
brunkål på.
I nyere tid er der kommet lidt andre metoder til, for eksempel stegt i
ovn og som denne ølbraiseret i ovnen i meget lang tid 8 – 12 timer,
men det er det hele værd.
Vi skal til den.
Ingredienser.:(2 pers)
1 stk svineskank ca. 1200 g
1ds øl
6 stk laurbærblade
½ stk hvidkål
¼ l piskefløde
2 spsk smør
2 stk porre
2 stk gulerødder
2½ dl rødvin
muskatnød
salt
peber
Vi skal tidligt på den, lige fra morgenstunden tager vi svineskanken
og ridser den i harlekinmønster
Gnid salt i ridserne på skanken og sæt laurbærbladene i ridserne
Placer skanken på en lille bradepande, helst stående
Er den sværd at få til at stå, så understøt med en skrællet
kartoffel som kan skæres til
Tilsæt nu øllen og sæt skanken i ovnen på 115 gr i 10 – 12 timer
Hvis skanken tager for meget farve, dækkes med lidt stanniol
Når tiden er gået og skanken er meget mør, hældes skyen fra
Ovnen skrues op på 250 gr. gerne varmluft
Skanken sættes i ovnen og man få en super sprød sværd, men
hold øje med den så den ikke bliver sort.
Tages ud af ovnen og hviler med et stykke løst stanniol over,
må ikke lukkes tæt sammen, så bliver sværene bløde.
Hvidkålshovedet skæres midt over, vi skal kun bruge halvdelen
Fjern de yderste blade og skær det halve kål i 4 dele på langs
Snit kålen groft og kom det i en gryde med lidt saltet vand i
Kog det nu mørt, ca. 1 time
Hæld vandet fra, køl kålen af og læg den på et rent viskestykke
Nu pakker du viskestykket sammen om kålen og vrider al
væden ud af den
Hak nu kålen fint og vrid den en gang til så den sidste
rest væde er væk
Smelt 50 g smør i en gryde og kom kålen i gryden
Tilsæt fløde til den har en konsistens som tyk grød
Smag til med salt, peber og muskatnød
Kog 2½ dl rødvin ind til det halve og kom stegeskyen fra skanken i
rødvinen når det er reduceret til det halve
Reducerer lidt mere, er den for tynd jævn med lidt maizena
eller pisk lidt koldt smør i
Smag til med salt og peber.
Kog eller damp porre og gulerødder al dente
Vend dem på panden i lidt smør lige før serveringen
Tag skanken og del den i 2 store stykker
Anret med kålen sammen med grøntsagerne og kom sovs på
og et stykke kød
Det er tid til servering
Dagens tallerken, Ølbraiseret svineskank med knuget kål og rodfrugt,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar