Vi kender det alle sammen, uge efter uge med de samme retter, hvor
kyllingen er glemt og sat til side, for at bruge svine eller oksekød som
typisk dominerer middagsbordene.
Det er vigtigt at huske, at kyllingeretter indeholder mange gode
nærringstoffer og vitaminer som vores krop har brug for, det er også
sundere og rigtig god til dig, som træner og har brug for protein
og gode måltider.
Kylling sammen med eksotisk frugt giver en perfekt smag og er nemt
at gå til.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. kyllingebryst
2 stk. klementiner
2 – 300 g frisk pasta, eller en pakke båndpasta fra supermarked
1 stk. tomat
1 stk. mango
1 bundt forårsløg
1/4 agurk
1/4 grøn squash
En dusk frisk estragon
1/4 citron
5 – 6 spsk. Rasp gerne panko
4 – 5 spsk. Mel
1 stk. æg
Lidt olie
Salt og peber
Start med at flække agurken og fjern kernerne
Skold tomaten og fjern skinnet, flæk den og fjern kernerne,
men gem kernerne
Flæk squashen og skær det hele i meget fine tern
Kom dem op i en skål, hvor der også er plads til pastaen
Tilsæt 2 – 3 spsk. Olie, salt og finthakket estragon
Bland det let sammen
Skær stenen ud af mangoen og skræl den
Skær den i tynde strimler ca. 5 mm
Skræl klementinerne og skær dem i skiver på ca. 5 mm
Skær gul peber i tynde strimler
Tag 2 – 3 stk. forårsløg og snit dem i tynde ringe
Kom det hele på en tør pande sammen med tomatkernerne
Tilsæt lidt citronsaft
Varm det langsom op
Tilsæt lidt hvidløg lige før serveringen
Frisk pasta.:
500 g durum mel
3 stk. æg
Vand Til 500 g mel skal der bruges 350 ml væde
Slå æggene ud i en skål og tilsæt vand til du har 350 ml
Lav en bunke af melet på bordet
Lav en fordybning i midten af melet
Hæld æg og vand ned i fordybningen
Bland melet og væden sammen, først med en gaffel
Derefter med hænderne
Når dejen er elastisk og ensfarvet
Skal den på køl i et par timer pakket ind i film
Derefter rulles dejen ud og køres på pastamaskinen
Til båndpasta
Tilsæt lidt olie til kogevandet sammen med lidt salt
Koges al dente ca. 2 – 4 min
Giv pastaen et chok når den er kogt, med koldt vand
Kun i få sekunder
Bland pastaen sammen med grønsagerne
Der er klar til anretning.
Kyllingebrysterne gåes igennem for urenheder og fedt, som fjernes
Vendes i mel som er tilsat salt og peber
Derefter i sammenpisket æg og til sidst i rasp, panko
steges gylden på begge sider, ca. 3 min på hver side
så er der klar til anretning.
Anrettes med den kogte pasta, kyllingeschnitzel og lun frugtkompot
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kyllingeschnitzel med frugtkompot og pasta.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar