Pandestegte kyllingelår er en opskrift som hele familien formentlig kender til og elsker.
Det kan blive en hverdagsklassiker, som kan laves alle ugens dage og efter sæson.
Har du nogle yndlings grøntsager, kan du bruge dem – husk blot, at stegetiden
måske er forskellig fra de grøntsager du skifter ud med.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. kyllingelår (over og underlår)
2 spsk. olie til stegning
1 stk. gulerod
2 stk. løg
6 stk. kartofler, mellem størrelse
4 fed hvidløg
1 bd. Persille
2 cm ingefær
Marinade til grøntsager:
1 tsk. paprika
1 dl ekstra jomfru olivenolie
½ dl balsamicoeddike
2 tsk. flydende honning
flagesalt
friskkværnet peber
1 bd. Basilikum
Marinade til kylling ca. 1½ dl.
1 spsk. sukker/honning
salt og peber
½ dl. BBQ marinade til kylling
½ dl. olie
½ dl. ketchup
30g farin, brun
1½ spsk. soyasauce
½ spsk. eddike/balsamico
1 tsk. paprika, røget
½ tsk. hvidløgspulver
lidt chiliflager, efter smag
Bland alle ingredienserne sammen i en skål, rør indtil marinaden er ensartet
klar til brug, kan med fordel bruges på alle typer af kød.
Start med at stege kyllingestykkerne gyldne på begge sider i lidt olie
på en varm pande. Krydres med salt og peber
tages af og lægges i en skål
guleroden flækkes på langs og skæres i små stykker på tværs
løgene skæres i kvarte og derefter i skiver.
kartoflerne skrælles og skæres i mundrette stykker
hvidløgene pilles og snittes fint
persillen hakkes groft, ingefær hakkes fint, alle grøntsager
blandes i en skål og krydderierne tilsættes
kødstykkerne lægges i samme skål og blandes med og det
hele krydres med salt og peber.
tildækkes og skal nu trække i 20 min.
Kommes i en sauterpande med låg eller gryde, kyllingestykkerne
lægges øverst på grøntsagerne, låget lægges på og det simrer
ved svag varme i 35 – 40 min. let på låget og smør kyllingestykkerne
med marinaden og steg yderligere 5 min. med låg på.
klar til servering.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kyllingelår i godt selskab, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar