Æggekage med kylling og kartoffel er noget af den bedste og
sundeste måde at bruge ingredienserne på, og har du en rest
kylling, skinke/kotelet rester så er de helt ideelle at tilsætte med
nedsat stegetid i ovnen.
køkkenet kalder.
Ingredienser: (2 pers.)
1 stk. løg
1 spsk. olivenolie
3 stk. kartofler
2 – 3 stk. kyllingefilét
2 stk. æg
2 dl. fløde
1 tsk. karry
1 spsk. Herbes de Provence
120g gruyere ost
1 stk. tomat
1 bd. Purløg
Start med at skrælle løget og skær det i ringe
lægges i en sauterpande med lidt olivenolie
kartoflerne skrælles og skæres i skiver ca. 5 mm tykke
lægges ovenpå løgskiverne på panden
krydres med salt og peber
Kyllingefiléterne skæres i mundrette stykker og krydres
med salt og rosenpeber, stykkerne blandes godt med krydderierne
lægges ovenpå kartoffelskiverne på panden.
Æggene slås ud i en lille skål og der tilsættes 2 dl. Fløde
karry, Herbes de Provence, det hele piskes let sammen
og hældes over kylling/kartoffel blandingen på panden.
der lægge låg på panden, eller stanniol, klar til ovnen
sættes i en forvarmet oven på 200gr. i 40 min.
Tages ud af ovnen, skær tomaten i skiver og læg dem oven på
retten og drys den revede gruyere ost over, sættes tilbage i ovnen
og får 10 min. mere, purløgene hakkes fint og drysses over
retten når den er færdig i ovnen.
klar til servering.
Dagens tallerken, Kyllingeæggekage med kartofler og tomater
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar