I dag står den på fisk, nærmere bestemt kulmule. Når man kigger ind i
munden og gællehulen, forstår man hvorfor den har fået navnet kulmule.
Den er sort som kul i mund og gællehule, det kan nok ikke sandsynliggøres
mere, hvorfor den fik navnet.
Kulmulen er en udpræget rovfisk, hvilket kan ses på dens stærke og spidse
tænder. Den lever blandt andet af torskefisk, blæksprutter, sild og yngre
artsfæller. Det er en torskeart og kan bruges i stedet for torsk, lange, lyssej
og mørksej.
Vi kigger på sagerne.
Ingredienser.:(4 pers)
600 g kulmulefilet med skind
1 spsk. raspolie
1 cm. Ingefær, frisk
Salt og peber
1 fed hvidløg
1 bundt forårsløg
2 – 3 kviste løvstikke
½ stk. chili
1 spsk. Rørsukker
1 spsk. farin fiskesauce
2 spsk. soyasauce
2 stk. lime, saften
4 stk. kafir-limeblade
Salat.:
1 stk. salathoved
4 stk. tomater
½ dl. Mandler
1 bundt koriander, friske
Tilbehør.:
Perlebyg, kogt med løvstikke eller en bouillonterning
Ris kan også bruges
Start med at skrabe skællene af kulmulefiletern men en sløv kniv
Salt fisken i ca. 20 – 30 min
Skyl saltet af fisken i koldt vand
Kog perlebyg efter anvisning på posen
Skær fileterne i 4 ens pæne stykker, skær et lille snit i skindet
Varm olien op på en pande til god varme
Læg fiskestykkerne på panden med skinsiden nedad
Rør ikke ved fisken den næste par minutter
Pres lidt med en palet på fisken i 5 – 10 sekunder
Så hele skinsiden får kontakt med panden
Fisken steger til skinsiden er gyldenbrun
Træk panden fra varmen
Fisken vendes om, steger på den anden side i ca. 3 min
På eftervarmen fra panden
Krydr med salt og peber
Hak ingefær og hvidløg fint, skær forårsløg og chili i tynde skiver
Bland en marinade af rørsukker, sojasauce og limesaft sammen
Tilsæt ingefær, hvidløg, forårsløg, chili og hele kafir-limeblade
Smag til med fiskesauce
Kafir- limebladene fjernes inden serveringen
Skyld og tør salaten, snit den fint
Anret den i en skål eller på et fad
Skær tomater i tern, og hak mandler groft
Drys begge dele over salaten
Anret den stegte kulmule på salaten med skindsiden opad
Skindet spise med, hæld marinaden over fisken og drys med frisk
koriander
Server med kogt perlebyg og brød
Så er det tid til servering
Dagens tallerken, Kulmule stegt på skin med eksotisk marinade og
perlebyg, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar