En nem og hurtig ret, som kan varieres i det uendelige.
Enkelt og simpel men med en forbavsende god smag.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 – 3 pers.)
250 – 300 g Oksefars
40g smør/olie
1½ dl. Kalvebouillon
1 stk. løg, stort
2 tsk. karry
1 fed hvidløg, revet
Merian
Engelsk sauce
Chili sauce
Rasp
Peber og salt
500 g kartofler, til mos
Parmesanost, revet
Kartoflerne sættes over at koge
Kartoffelmosen laves på traditionel vis
Karryen brændes af på en varm pande med ca. 40g smør/olie
Løget skrælles og hakkes fint
Det finthakkede løg brunes i smør/olie
Tilsæt kødet brunes let under omrøring
Tilsæt bouillon, krydr efter smag med de nævnte krydderier
Smør et ildfast fad
Det brunede kød lægges i
Ovenpå kødet lægges kartoffelmosen i et lag på 2 cm
Kartoffelmosen drysses med rasp, smørklatter stikkes i
Drys et god lag, reven parmesanost
Fadet sættes i 200 gr varm ovn, til overfladen er smuk
gyldenbrun ca. 15 – 20 min.
Køler lidt af før der servers med en grøn salat til.
Det er tid til servering.
Dagens tallerken. Krydret oksefars med bagt kartoffelmos
og grøn salat, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar