En lækker nem forret, som tager kegler, og hvor rødtungefileten
kan bruges.
Køkkenet kalder
Fisketimbale: (4 pers.)
4 stk. rødtungefileter
200g laksefilet uden skind
1 stk. æggehvide
3/4 dl. mælk
1/4 dl. youghurt naturel
½ tsk. salt
1 knsp. Cayennepeber
130g krebsehaler
2 spsk. Hakket dild
100g sukkerærter
1 dusk dild
Hvidvinssauce:
1 dl. Hvidvin, tør
3/4 dl. mælk
1/4 dl. youghurt
1 dl. Vand1 spsk.
Koncentreret fiskefond
½ knsp. Cayennepeber
Tilbehør:
Hvidløgs flüte
1 spsk. Maizena
Fisketimbale:
Tænd ovnen på 150gr
Det er vigtigt, at alle ingredienserne har samme temperatur.
Skær laksen i mindre stykker, hak den sammen med
æggehviden i foodprocessoren
Tilsæt mælk, youghurt, krydr med ½ tsk. salt og cayennepeber
Lad krebsehalerne dryppe af, og hak dem groft, men gem nogle
stykker til pynt
Bland krebsehaler og dild i laksefarsen
Kom farsen i en engangssprøjtepose
Krydr rødtungefileterne med ½ tsk. salt
Læg dem rundt indvendig i en kokotte form, som smøres,
inden fisken kommes i
Sprøjt laksefarsen i midten
Stil kokotterne i en bradepande, kom lidt vand i bradepanden så
det står ca. halvt op på kokotterne, bag midt i ovnen.
Farsens indertemperatur skal være ca. 55 gr. det tager ca. 35 – 40 min.
Tag dem ud og lad dem stå lidt og trække
Vend dem ud på tallerkenen
Hvidvinssauce:
Bland vin, mælk, youghurt, vand og fond i en gryde, lad det koge ca. 5 min.
Krydr med cayennepeber
Rør maizena ud i lidt koldt vand og pisk jævningen i saucen
Lad det koge op, og blend saucen skummende med stavblenderen
Anret saucen rundt om fisken, pynt af med lidt sukkerærter i saucen
Og lidt skovsyrer på toppen
Det er tid til servering.
Dagens forret, Krebsefaseret rødtunge timbale i hvidvins sauce med flüte
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar