I dag skal vi have gris på gaflen, vi bruger det øverste af ryggen
også kaldes nakke koteletter. Et af de bedre stykker kød på grisen,
med en tilpas fedtmarmorering som gør, at det ikke bliver tørt,
som svinekammen er slem til
I har nok regnet ud, at det drejer sig om en meget populær nyere ret,
koteletter i fad med løse brune ris.
Vi skal i gang.
Ingredienser.: (2pers)
2 stk koteletter a’ ca. 200g
2 spsk mel
Salt, peber
30 g smør/olie
150 g champignoner
1 – 1½ løg, hakket
1 – 2 stk æbler, skåret i både
1 tsk karry, med top
2 tsk soja, kinesisk
½ stk bouillion-terning (maggiterning)
200 g brune ris
4 dl. vand
100 g ærter, frost
Sæt en pande over god varme
Bland mel med salt og peber
Vend koteletterne i melblandingen
Hak løg og skær æbler i både
Frem med æggedeleren, der skal skives champignon,
det er den nemmeste måde at gøre det på,
men en kniv kan også bruges.
Kom smør/olie på panden og brun koteletterne ca. 1½ min på hver side
Læg koteletterne i et ildfast fad
Karry ”Brændes af” på panden, tilsæt hakkede løg, æble både,
champignon i skiver, og soja svitses ligeledes på
panden i rigeligt fedtstof
Tilsæt en bouillon- terning og lidt vand
Hæld blandingen over koteletterne
Tænd ovnen på 200 gr alm ovn
Sæt koteletterne i ovnen i ca. 30 min
Brune ris tilberedes på en lidt anden måde, end de hvide ris.
Løse brune ris i forholdet 3 – 6 eller sagt på en anden måde
3 mål ris og 6 mål vand
Sæt vandet over i en gryde og lad det koge op
Skyl risene under koldt vand, 1 gange, vandet skal være klart
Når vandet koge tilsættes risene, skal nu koge, ved svag varme
i ca. 30 – 35 min
Når tiden er gået trækkes gryden fra varmen, ærterne tilsættes
Risene står nu og trækker ca. 5 min med låg på gryden
Det er tid til anretning.
Dagens tallerken, Koteletter i fad med brune ris,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar