Fra det new zealandske køkken, henter vi denne lækker opskrift på kiwi
mousse. Kiwifrugt er en frugt som vokser i tempererede klimaer. Den
almindeligste type kiwifrugt er Actinidia deliciosa, som er omtrent på
størrelse med et hønseæg og har en behåret, beige brunt skal, som
normalt ikke spises.
Indvendig har den grønt frugtkød med små, sarte, spiselige frø. Actinidia
deliciosa stemmer fra det sydøstlige Kina, og er meget almindelig i
lavlandet. Navnet Kiwi blev taget i brug i det new zealandske eksporthus
Turnes and Growers i 1959.
New Zealand er nu verdens anden største producent af kiwi, kun overgået
af Italien, herefter følger Frankrig, USA, Spanien og Japan. Frugten dyrkes
stadig i sit hjemland Kina, men landet er ikke kommet på listen over
verdens ti største kiwifrugt producenter, den dyrkes også på Taiwan.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(3 – 4 pers)
250 g kiwifrugter, ca. 3 – 4 stk.
1 dl. Vand
2 blade husblas
1 æggehvider
½ dl. Sukker
1½ dl. Piskefløde
Pynt: kiwi skiver
Kiwifrugterne skrælles og skæres i skiver
Dampes i vand under låg i
Ca. 3 – 4 min, til de er møre
Blandingen sies, gem vandet og frugtmassen blendes
Husblas udblødes i lidt koldt vand
Frugtsaften fra dampning af frugten opvarmes
Husblassen knuges fri for vand og udrøres i den opvarmede frugtsaft
Røres derefter i frugt massen, æggehviderne piskes stive
Sukkeret piskes i
Fløden piskes til skum
Når frugt massen begynder at stivne
Vendes først æggehviderne dernæst flødeskum i
Hældes i portionsglas og stilles i køleskabet
Mindst i 1 time.
Er derefter klar til servering.
Dagens dessert, Kiwifrugt mousse, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar