I dag laver i super lækker kinesisk mad til aften, Wau,
hvor det smager godt.
Det kinesiske køkken byder på mange spændende retter,
men denne er en lidt mere traditionel kinesisk ret og der
findes mange variationer af denne ret
De tørret svampe i denne ret, er sorte kinesiske svampe også
kaldet judas øre, kan købes i en asiatisk forretning.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2 pers)
2 stk. kyllingeoverlår med rygben
2 spsk. Maizena eller majsmel
½ dl. Olie
30 g svampe, tørrede evt. judas øre
1½ – 2 cm. Ingefær, frisk
½ bundt forårsløg
1 fed hvidløg
2 tsk. Maizena
1½ – 2 dl. Hønsebouillon
1 dl. Sherry, tør
1 – 1½ spsk. Soja sauce
3½ dl. vand
Tilbehør.
150 g brune ris
Salt og peber
Start med at sætte de tørrede svampe over i en skål med varmt
vand i mindst 30 min
Del kyllingelårene i underlår og rygben
Vend kyllingestykkerne i maizena
Brunes i en gryde med lidt olie, evt af et par gange
Tages op af gryden
Vand og bouillon koges op i gryden
Sammen med pressede hvidløg, finthakket ingefær, Soyasauce,
sherry i ca. 5 min.
Tilsæt ekstra maizena sammen med koldt vand
Lad det stå i nogle minutter, dette er den jævnede sauce.
Kyllingestykkerne lægges i gryden
Tilsæt skiveskåret forårsløg
Kog i ca. 45 min i ovn på 180 gr alm. Ovn
Skær svampene i strimler
Tilsættes til retten og koge med de sidste 15 min.
Kan gryden ikke gå i ovnen, så brug et ildfast med låg
eller dæk med stanniol.
Tages ud af ovnen og anrettes i en serveringskål
Risene koges efter anvisning på posen.
Det et tid til servering.
Dagens tallerken, Kinesisk kylling hot pot med svampe og ris,
velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar