Koreansk Specialitet
Kimchi er Koreas nationalret af gærede grøntsager og undertiden rejer
eller andre små havdyr. Grøntsagerne varierer, men basis er ofte kinakål
sammen med hvidløg, radise og frisk rød chilipeber. Kimchi har en stærk
smag og duft og er nærmest obligatorisk til et koreansk måltid.
køkkenet kalder
Ingredienser: ( 1 portion)
800g kål, f.eks. kinakål, spidskål, hvidkål
50g salt
1½ spsk. ingefær, revet
1½ spsk. hvidløg, revet
2 stk. gulerod
4 stk. forårsløg
1 tsk. sukker
3 tsk. fiskesauce
2 spsk. gochugaru eller røde chiliflager
Start med at skære din kål i små, aflange både og fjern området med stokken
læg dem i en stor skål og drys salten udover kålen, Masser grundigt kålen
med salten, indtil det begynder af frigive væske, bliver blødere i konsistensen
og falder lidt sammen ca. 3 – 4 min.
Hæld nu koldt vand over, så det lige dækker kålen, stil en tallerken eller skål
ovenpå som vægt, så kålen forbliver nede i saltlagen. Lad den stå i 1½ – 2 timer
Lav herefter din kimchi- paste ved at blande fiskesauce, revet ingefær, revet
hvidløg, chiliflager og sukker sammen. Rør det grundigt sammen til en pasta.
Snit herefter dine forårsløg i små tynde skiver og gulerødderne i meget
tynde tændstik- størrelser.
Si saltlagen fra kålen og pers overskydende væske fra med hænderne
bland herefter kålen sammen med gulerødder og forårsløg.
hæld nu din kimchi-paste over grøntsagerne, som nu skal masseres
sammen. Brug evt. handsker, masser i nogle minutter, indtil massen
er helt fordelt og ensformig.
Skold dine glas eller beholder – herefter lægges de marinerede
grøntsager ned i glasset og presses i bund. Du skal presse det sådan
sammen, at væsken trækker op til overfladen og dækker grøntsagerne
i marinadevæske, som er udtrukket. Det kan godt tage et par timer, så
tryk den ned løbende på den første dag, indtil kålen er dækket, sørg for
at have 3 – 4 cm. til toppen, så trykket ikke bliver for voldsomt.
Sæt låg på og lad dem fermentere ved stuetemperatur – ikke i sollys
fermenteringen kan vare alt fra 2 – 7 dage, hvor du kan smage på
sagerne omkring 2-3 dagen. Løft hyppigt på låget, så trykket af
kuldioxid kan komme ud.
Når smagen er der, sættes din kimchi til opbevaring i køleskabet.
og er klar til servering.
Dagens kimchi, klar til brug
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar