Kiksekage var en populær servering til kaffen, både til hverdag og til fest
Efter en uheldig episode for nogle år siden med en salmonella
forgiftning, er kiksekagens popularitet dalet en del, det er både synd og
skam, for den smager jo fantastisk.
Med pasteuriseret æg har man helt elimineret salmonellaen, selv om
vores æg i dag er salmonellafri. En kiksekage er en kage lavet af
vanillekiks lagt i lag i en bageform med en palminbaseret
chokolademasse imellem.
Kiksekagen bages ikke, men stivner i køleskabet. Da kagen ikke
opvarmes, er det op til en selv om man vil bruge pasteuriserede
eller friske æg til kagen.
Vi går i køkkenet.
Ingredienser: (1 stk. kage i form)
18 stk. vaniljekiks
250 g palmin vegetabilsk lavet på kokosolie (Dragsbæk)
250 g flormelis
125 g cacao
2 spsk. Instant kaffe
1 tsk. Vanilje – extrakt
3 stk. æg, pasteuriseret
1 spsk. Frysetørret hindbær til pynt
Kom æg, flormelis, Instant kaffe, vanilje-extrakt og cacao i en skål
Pisk ingredienserne sammen til en luftig cacaomasse
Smelt palmin i en gryde over svagt blus, lad den afkøle lidt
Pisk nu æg/cacao blandingen sammen med den let afkølet palmin
I en bageform, har du ikke en bageform der passer i størrelsen
så brug et tomt mælkekarton, skær den ene side af og fore det
med bagepapir,
Læg nu et lag cacaomasse, og så et lag kiks
Skiftevis med cacaomasse og med kiks
Der skal startes og afsluttes med cacaomasse.
Et pænt drys af tørret hindbær strøs på toppen.
Kagen sættes til afkøling i køleskabet til næste dag
Den er nu klar til servering og skæres i tynde skiver.
Så er der serveret
Dagens tallerken, Kiksekage gammeldaws med kaffe, velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar