• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Ketchup hjemmelavet

21. juli 2021 by John Frøslev Skriv kommentar

Det er utroligt nemt, at lave sin ketchup selv og så ved man hvad den indeholder
Den friske tomatsmag fungerer helt perfekt til at danne basen for en hjemmelavet
ketchup, hvor eksempelvis dåsetomater og flåede tomater har en lidt mere syrlig
og anderledes smag, men kan dog også bruges.
køkkenet kalder

Ingredienser: (ca. 600 gram)
1 kg tomater
1 stk. rødløg
2 fed hvidløg
1 – 2 stk. chili eller chilipasta
1 tsk. røget paprika
1 stk. stjerneanis
1 stk. lille stang kanel
1 tsk. groft salt
75g farin
1 dl. Æbleeddike

Start med at fjerne stilk og blomst fra tomaterne og hak dem groft

hak løg, hvidløg, og chili

kom tomater, løg, hvidløg, chili og krydderier i en gryde
bring den langsomt i kog lad den koge i 45 min.
for svag varme og under jævnlig omrøring
kasser kanelstangen og stjerneanis, og kom resten i en blender

af to omgange, så der ikke opstår for stort tryk i blenderen
der kan med held også bruges en stavblender

Når det er blendet, så si det gennem en grovmasket sigte,

Og kom det tilbage i gryden,

kog det nu i 20 min. Smag til med salt, peber og evt. eddike, og er konsistensen
som den skal være, kan evt. justeres med lidt maizena udrørt i koldt vand

kom ketchuppen på rengjorte og skolde flasker.

Klar til servering.

Dagens tallerken, Pølsespyd med hjemmelavet ketchup, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Tilbehør

Previous Post: « King size Skaftekoteletter med dampede grøntsager, brød og salat
Next Post: Grillet lammekølle med ramsløgspesto, jordskokker, svampe og spinat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme