Det er utroligt nemt, at lave sin ketchup selv og så ved man hvad den indeholder
Den friske tomatsmag fungerer helt perfekt til at danne basen for en hjemmelavet
ketchup, hvor eksempelvis dåsetomater og flåede tomater har en lidt mere syrlig
og anderledes smag, men kan dog også bruges.
køkkenet kalder
Ingredienser: (ca. 600 gram)
1 kg tomater
1 stk. rødløg
2 fed hvidløg
1 – 2 stk. chili eller chilipasta
1 tsk. røget paprika
1 stk. stjerneanis
1 stk. lille stang kanel
1 tsk. groft salt
75g farin
1 dl. Æbleeddike
Start med at fjerne stilk og blomst fra tomaterne og hak dem groft
hak løg, hvidløg, og chili
kom tomater, løg, hvidløg, chili og krydderier i en gryde
bring den langsomt i kog lad den koge i 45 min.
for svag varme og under jævnlig omrøring
kasser kanelstangen og stjerneanis, og kom resten i en blender
af to omgange, så der ikke opstår for stort tryk i blenderen
der kan med held også bruges en stavblender
Når det er blendet, så si det gennem en grovmasket sigte,
Og kom det tilbage i gryden,
kog det nu i 20 min. Smag til med salt, peber og evt. eddike, og er konsistensen
som den skal være, kan evt. justeres med lidt maizena udrørt i koldt vand
kom ketchuppen på rengjorte og skolde flasker.
Klar til servering.
Dagens tallerken, Pølsespyd med hjemmelavet ketchup, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar