Gratin dauphinois er en fransk ret af skivede kartofler bagt i mælk eller fløde,
ved hjælp af gratinteknikken, fra Dauphiné-regionen i det sydøstlige Frankrig.
Der findes mange varianter af rettens navn, blandt andet pommes de terre
dauphinoise, og her er så en dansk version af kartofler à la dauphinoise.
køkkenet kalder
Ingredienser: (2 pers.)
400g kartofler, gerne melede
250g tomater
½ stk. rød peberfrugt
½ bundt forårsløg
1 fed hvidløg
1 potte frisk basilikum
salt og hvid peber
1 tsk. paprika
¾ dl. Hvidvin, tør
1 spsk. Olivenolie
75g gryére ost, revet
olivenolie
Start med at skrælle kartoflerne og skær dem i tynde skiver
skyl tomaterne, og skær dem i tynde skiver f.eks. på mandolinjernet
skyl og udkern peberfrugten og skær den ½ i tynde stimler på langs
rens forårsløgene og skær dem i ringe, alt det grønne må gerne bruges
Pil hvidløg og hak det fint, skyl basilikummen, og nip bladene af, dup
dem tørre og hak dem.
Varm ovnen op til 180gr. og smør et ildfast fad med lidt olivenolie
læg kartoflerne og grøntsager lagvis i fadet og krydr med salt, peber
paprika, hvidløg og basilikum mellem lagene.
Bland vin og olie og hæld det i fadet, drys med gryére revet ost
gratiner ca. 45 – 50 min i ovnen, til kartoflerne er møre.
lav imens en skål grøn salat,
Iseberg, rød peberfrugt og forårsløg i ringe, serveret med din ynglings dressing.
Tag kartoffelgratingen ud af ovnen når kartoflerne er møre og klar til servering
klar til servering.
Dagens tallerken, Kartoffelgratin med grøn salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar