• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Kartoffelfrittata

19. maj 2018 by John Frøslev Skriv kommentar

Kartoffelfrittata er den italienske udgave af æggekage med kartoffel. En
nem og lækker ovnret, som er super lækker til middagsbordet og med
ristet rugbrød til.   Kan også serveres kold, en rest kartofler fra dagen i
forvejen kan også bruges.
Køkkenet kalder.

Ingredienser:(2 pers.)  
250g kartofler, små
10 stk. broccolibuketter, små
6 stk. æg
Salt og peber
3 – 4 stilke mynte
1 stk. løg, lille eller et halvt
100g ærter, frost
1 ds. kippers
1 bdt. Purløg
1 – 2 stk. tomater
Lidt olivenolie til stegning
Start med at skrubbe kartoflerne  
Skær dem i tynde skiver

Kog dem i let saltet vand i ca. 10 min.  
Hæld vande fra og lad kartoflerne køle af på en tallerken  
Del broccolien i 10 små buketter  
Kog dem i gryden med letsaltet vand i 2 – 3 min.

Hæld vandet fra, og overhæld broccolien med koldt vand.  
Pisk æggene sammen i en skål

Krydr med salt og peber  
Pil bladene fra mynten og hak dem fint  
Tilsæt dem til æggemassen  
Pil og hak løget fint  
Tænd ovnen på 200gr, gerne på grill-funktionen  
Steg løget i lidt olivenolie på en slip let pande til de bliver bløde

Tag løgene af panden og tilsæt kartoffelskiverne

Steg dem til de er let brunede  
Tilsæt broccoli, ærter og de let stegt løg

Tilsæt æggemassen til panden med kartofler, broccoli, ærter og løg

Steg frittataen på moderat varm i ca. 6 – 7 min. til den er brun i kanten  
Stil panden i ovnen (hvis det er en pande der kan gå i ovnen) i 5 – 6 min.
Eller steg den færdig på panden med låg på (evt. stanniol)
Overfladen skal være gylden
Når der mangler et par min. lægges kippers på
Frittataen pyntes af med skiver af tomat og hakket purløg.

Det er tid til servering, med ristet rugbrød.

Dagens tallerken. Kartoffelfrittata med kippers og ristet rugbrød.
Velbekomme  
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Diverse Tags: Kartoffelfrittata

Previous Post: « Bagt Thai torsk med asiatiske svampe, ingefær og brune ris
Next Post: Grillet Frankfurter med salat og brød + Vafler anno 1870 »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme