• Gå direkte til primær navigation
  • Skip til indhold

  • Forside
  • Madplan
  • Opskrifter
    • Forret
    • Hovedret
      • Okse
      • Gris
      • Fjerkræ
      • Fisk
      • Suppe
      • Grød
    • Dessert
    • Gæstemiddag
    • Grill retter
  • Brød og kager
    • Bagværk
    • Pizza
    • Syltning
    • Tilbehør
    • Diverse
  • Diabetes 2
    • Min type 2
    • Morgen
    • Frokost
    • Aften
    • Mellemmåltid
  • Om mig

Grillet Frankfurter med salat og brød + Vafler anno 1870

22. maj 2018 by John Frøslev 2 kommentarer

Grill-sæsonen er over os, og hvad er bedre end pølser på grillen
og så kan man lige slutter af med en sprød vaffel fra en
svunden tid med kanelsukker og jordbær syltetøj.  

Grillen kalder.  

Ingredienser:(2 pers.)
4 stk. frankfurter
2 stk. pølsebrød
div. salat
Sennep, ketchup, dressing  

Læg pølserne på en varm grill

Til at starte med på direkte varm  
Vend jævnligt og flyt dem til indirekte varme  

Skal grilles i ca 15 – 20 min.  
10 min sammen med brødet  
Så er det tid til servering.

Dagens tallerken,
Grillet Frankfurter med salat og brød, Velbekomme    

Vafler anno 1870
Gode gammeldags vafler fra en svundne tid.
Så frem med vaffeljernet
Køkkenet kalder

Ingredienser:(5-6 stk. vafler)
150g smør, smeltet
6 stk. æg, delt i blomme og hvide
¼ – ½ dl. Hvidtøl
190g hvedemel  
Smelt smørret

pisk det til skum sammen med æggeblommerne

Tilsæt ¼ – ½ dl. Hvidtøl og ca. 190g mel

Rør det hele godt sammen

Pisk æggehviderne til stive

De stivpiskede æggehvider røres forsigtigt i dejen

Lad dejen hvile i ca. ½ – 1 time  
Vaffeljernet smøres med lidt smør  
Ca. 1½ dl. Dej kommes på vaffeljernet (alt efter vaffeljernets størrelse)
og bages gylden

Vaflerene strøs med kanel/sukker eller vanilje  
Serveres med sukker og jordbærsyltetøj.  
Det er tid til servering.

Dages vaffel. Vafler anno 1870 med kanelsukker og jordbærsyltetøj, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Print opskrift

Skrevet i: Grill retter Tags: Grillet Frankfurter med salat og brød + Vafler anno 1870

Previous Post: « Kartoffelfrittata
Next Post: Grillet Porchetta med glaserede kartofler og grøn salat »

Læserinteraktioner

Skriv et svar Annuller svar

Din e-mailadresse vil ikke blive publiceret. Krævede felter er markeret med *

Copyright © 2022 on the Foodie Pro Theme