Kartoffelfrittata er den italienske udgave af æggekage med kartoffel. En
nem og lækker ovnret, som er super lækker til middagsbordet og med
ristet rugbrød til. Kan også serveres kold, en rest kartofler fra dagen i
forvejen kan også bruges.
Køkkenet kalder.
Ingredienser:(2 pers.)
250g kartofler, små
10 stk. broccolibuketter, små
6 stk. æg
Salt og peber
3 – 4 stilke mynte
1 stk. løg, lille eller et halvt
100g ærter, frost
1 ds. kippers
1 bdt. Purløg
1 – 2 stk. tomater
Lidt olivenolie til stegning
Start med at skrubbe kartoflerne
Skær dem i tynde skiver
Kog dem i let saltet vand i ca. 10 min.
Hæld vande fra og lad kartoflerne køle af på en tallerken
Del broccolien i 10 små buketter
Kog dem i gryden med letsaltet vand i 2 – 3 min.
Hæld vandet fra, og overhæld broccolien med koldt vand.
Pisk æggene sammen i en skål
Krydr med salt og peber
Pil bladene fra mynten og hak dem fint
Tilsæt dem til æggemassen
Pil og hak løget fint
Tænd ovnen på 200gr, gerne på grill-funktionen
Steg løget i lidt olivenolie på en slip let pande til de bliver bløde
Tag løgene af panden og tilsæt kartoffelskiverne
Steg dem til de er let brunede
Tilsæt broccoli, ærter og de let stegt løg
Tilsæt æggemassen til panden med kartofler, broccoli, ærter og løg
Steg frittataen på moderat varm i ca. 6 – 7 min. til den er brun i kanten
Stil panden i ovnen (hvis det er en pande der kan gå i ovnen) i 5 – 6 min.
Eller steg den færdig på panden med låg på (evt. stanniol)
Overfladen skal være gylden
Når der mangler et par min. lægges kippers på
Frittataen pyntes af med skiver af tomat og hakket purløg.
Det er tid til servering, med ristet rugbrød.
Dagens tallerken. Kartoffelfrittata med kippers og ristet rugbrød.
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar