En helt fantastisk kanelkage, lavet på få ingredienser, men med en
forrygende smag. Svampet og lækker, bagt i bradepanden og med en
fløjlsblød chokoladeglasur på toppen, helt fantastisk, en kage der
smager efter mere.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:( 10 pers)
125 g smeltet smør
½ liter kærnemælk, gerne økologisk
285 g sukker
400 g hvedemel
2 spsk. Kanel, lidt store skefulde
2 tsk. Natron
Glasur.:
80 g smør, smeltet
225 g flormelis
2 spsk. Chokolade, hakket fint
3 spsk. Sort kaffe, gerne stærk.
Start med at smelte smørret, lav varme
Pisk det smeltede smør i kærnemælken
Bland sukker, mel, kanel og natron
Bland det godt og sigt det i kærnemælken
Rør det godt sammen
Beklæd bradepanden ca. 16 x 25 x 5 cm. med bagepapir
Hæld dejen i bradepanden
Glat dejen ud så den er ens jævn over det hele
Bag kage ved 200 gr. I ca. 45 min.
Lad kagen køle helt af
Glasur.:
Smelt smørret ved lav varme
Rør det smeltede smør godt sammen med flormelis og kaffe
Varm forsigtigt glasuren op ved lav varme
Tilsæt den finthakkede chokolade og rør det godt sammen
Tag det fra varmen og rør det glat
Smør glasuren på den kolde kage
Når glasuren er lidt varm, vil den stivne med det samme.
Så er der klar til smagsprøve.
Kagen uden glasur kan fryses.
Så er det tid til servering af kaffe og kage.
Dagens kage, Kanelkage med fløjelsblød chokoladeglasur,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar