Kalveschnitzler er skåret af inderlår, fra kalve i slagtealderen 8-12 måneder.
Denne udskæring er særligt mager, med en fedtprocent på kun 2.
Kalvekød er derudover kendetegnet ved at være naturligt mørt og
finere i smagen, end oksekød. Her udført med stegte løg og tomater,
en skysauce af Noilly Prat.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
4 stk. kalveschnitzler ca. 600g (gerne lidt tykke)
olivenolie
2 stk. løg
500g cocktail tomater på stilk
1 dl. Noilly Prat
1 dl. Kalvebouillon
salt og peber
frisk basilikum
1kg. Kartofler
Start med at koge kartoflerne møre ca. 20 min.
krydr kødet med salt og peber
Brun kødet på en varm pande i lidt olie, på begge sider
tag kødet af panden, skær løg i skiver
svits løg på panden i lidt olie
tilsæt tomater til panden og svits godt.
tilsæt Noilly Prat og kalvebouillon på panden og
lad det simre i 3 – 4 min.
Smag skyen til med salt og peber, læg schnitzlerne på
panden og lad dem blive varme.
server retten med kartofler og et drys basilikum.
klar til servering.
Dagens tallerken, Kalveschnitzel med tomat, stegte løg og Noilly Prat sky
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar