Kalvekød kan produceres af en kalv af begge køn og enhver race; dog kommer
det meste kalvekød fra unge hankalve af malkeracer, som ikke bruges til avl.
Generelt er kalvekød dyrere i vægt end oksekød fra ældre kvæg.
En italiensk hverdagsret som oser langt væk af Italien, og smager helt fantastisk
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
2 stk. Kalveschnitzler, store
1 tsk. salt
friskkværnet peber
1 – 2 spsk. olivenolie
2 stk. løg
1 fed hvidløg
2 stk. tomater
1 ds. Hakket tomater
1 dl. hvidvin eller marsala
1 dl. vand
300g spaghetti
1 dl. kapers
Start med at sætte vand over til spaghettien i en gryde
Krydr kødet med salt og peber
brun det på en pande i olie, i meget kort tid, tag det af
halver tomaterne og skær løg i halve skiver
kom tomater og løg på panden, ved god varme, tag tomaterne
af og brun løgene godt, tages af panden og sættes til side.
tilsæt hakket tomater til panden sammen med hedvin og de
halve tomater, knus hvidløg med siden af kniven og tilsæt det
til saucen. Lad det simre under omrøring ca. 8 min. tilsæt mere
vand, hvis det koger tørt.
kog pastaen efter anvisning på pakken.
Anret med de brunede løg i en stribe på kødet, spaghettien på siden
tomatsaucen på den anden side, en halv tomat i hver ende af kødet
drys kapers over retten, klar til servering.
Dagens tallerken, Kalveschnitzel i tomatsauce med spaghetti
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar