Kalvefrikassé er en dejlig sommerret, som er fantastisk med nye,
danske kartofler
For 40 – 50 år siden gik kalvefrikassé under betegnelsen
husmandskost, men har dog siden fået et løft.
Nydes i dag over hele det ganske land og det er forståeligt,
det er en fantastisk smagsfuld ret fra fortiden.
Nem at lave, den passer sig selv og med lidt kærlighed og
omsorg for grøntsagerne har man fremstillet det perfekte måltid.
Køkkenet kalder.
Ingredienser.:(2 pers)
450 – 500 g kalvebov
3/4 – 1 liter vand
1½ tsk. Salt
½ stk. blomkålshoved
1/4 bundt grønne asparges
3 stk. gulerødder
175 g ærter, frost
20 g smør
2 spsk. Mel
2 spsk. Persille eller dild, fint hakket
300 g kartofler
Start med at skære kødet ud i firkanter lidt større end
mundrette stykker
Læg kødet i en stor gryde og dæk med koldt vand
Tilsæt salt og bring gryden i kog
Skum forsigtigt kødet når det koger
Skal nu simrer i ca. 1 – 1½ time, til kødet er mørt
Skær blomkål, gulerødder og asparges ud i store stykker
Gulerødder som er skåret ud i lidt store stykker koges i
suppen i ca. 10 min
Derefter tilsættes blomkål som er skåret ud i lidt store buketter
koger i suppen ca. i 10 min
Aspargesene skæres ud i mundrette stykker, husk at knække
det nederste af aspargesen
Aspargesene koges sammen med ærterne de sidste 5 min.
Af kogetiden på grøntsagerne.
Suppen fra grøntsagerne og kødet jævnes med smørbollen
Hakket persille tilsættes stuvningen
Giv et kort opkog
Smag til med salt og peber
Hæld stuvningen over kød/grøntsager
Pynt af med lidt hakket persille på toppen
og server kogte kartofler til
Det er tid til servering.
Dagens tallerken, Kalvefrikassé med blomkål,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar