Lækre og vegetariske kålfrikadeller, en god måde at få ekstra
grønt på. Lav frikadellerne og spis dem på en kødfri dag eller kom
dem i sandwiches eller pita dagen efter.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
250g blomkål,
500g hvidkål
1½ tsk. salt, fint
1 stk. løg, lille
40g parmesan ost
2 fed hvidløg
1 dl. dag gammelt brød eller rasp
¾ dl. Mælk/fløde
1 spsk. loppefrøskaller
3 stk. æg
1 håndfuld frisk persille
salt og peber
2 – 3 spsk. flydende fedtstof til stegning af frikadeller
Start med at skære blomkålen i grove stykker og kom dem i
foodprocessoren sammen med 1½ tsk. salt. (Eller riv det på den grove side
af rivejernet)
det samme med hvidkål, skær i grove stykker
tilsæt det til blenderen, kør det lidt groft og hæld det i en skål,
og lad det trække i 20-30min.
kom blomkålen i en sigte og knug så meget vand af som muligt
kom det ”tørre” blomkål i en ny skål og kasser det salte blomkålsvand.
Hak løget og sautér det i lidt olie i en gryde eller pande 3 – 4 min.
Uden det tager farve
Tilsæt det til foodprocessoren sammen med hvidløg, parmesan, rasp
peber, salt og æg, kør det til en purè
tilsæt persille til sidst og kør kort til det kun lige er hakket
vend blomkål og puré sammen med fløde/mælk, loppefrøskaller og smag
til med friskkværnet peber.
”Farsen” skal nu gerne have konsistens som en lidt løs havregrød. Tilsæt
evt. mere rasp hvis konsistensen er for tynd. Lad den trække i min. 30 min.
på køl
Varm en pande godt op, tilsæt smør/olie og steg ”farsen” som små
frikadeller, steges gylden på begge sider
De må ikke laves for store, da farsen eller ikke bliver gennemstegt
før overfladen er stegt færdig.
Stuvede gulerødder/ærter:
Ingredienser:
½ l vand
350g ærter og gulerødder
2 spsk. smør til smørbollen
2 – 3 spsk. mel til smørbollen
1 – 1½ spsk. sukker
salt og peber
Sæt gulerødder/ærter over varmen i en gryde med ½ l vand, tilsæt
1 spsk. sukker, lidt salt hvad der kan være mellem 3 finger, varm
langsomt op, lad det koge ca. 8 – 10 min.
rør smør og mel sammen til en smørbolle, når smørbollen er rørt
sammen, tilsættes den til gulerødderne/ærterne, røres godt ud i
væsken og koger nu i 3 – 4 min, smag til med salt og peber evt.
mere sukker.
klar til servering.
Dagens tallerken, Kålfrikadeller med stuvet gulerødder/ærter
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar