
Jordbærgrød med fløde er en skøn dansk sommerklassiker, som både vækker
minder om fortidens somre og giver os god grund til at værdsætte de danske
bær. Jordbærgrød med fløde kan tilberedes med de flotte røde bær.
Hjemmelavet jordbærgrød skal blot tilberedes med kærlighed og serveres med
fløde, så er der helt sikkert glæde om sommerbordet.
Køkkenet kalder

Ingredienser: (4 pers.)
750g jordbær
1 stk. vaniljestang
1 stk. tonkabønne
2½ dl. Vand
75g sukker
2 spsk. Kartoffelmel
1½ dl. Fløde
200g mandler, ristede
Start med at hakke mandlerne groft og rist dem på en tør varm pande

Jordbærrene skylles og nippes.

kog jordbærrene i vandet med vaniljen og den revne tonkabønne, til
de knapt er møre ca. 15 min. Smag til med sukker efter behag.

Rør kartoffelmelet ud i lidt vand og jævn grøden når den er kølet lidt af.

Afkøl til rumtemperatur server jordbærgrøden med fløde og
drys med ristede mandler.

Dagens dessert, Jordbærgrød med tonkabønne, ristede mandler og fløde
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John

Skriv et svar