Ingen jul uden småkager, og en af de meget brugte småkager
er jødekagen.
En jødekage er en småkage med sukker og kanel. Mange laver
den til julen. Betegnelsen jødekage opstod i 1700-tallet fordi denne
type kage blev solgt af jødiske bagerier.
I Nordjylland er jødekage endvidere en almindeligt betegnelse for
en wienerbrødssnegl (kanelsnegl).
Vi går i bageriet.
Ingredienser: ( ca. 90 stk.)
200g sukker
500g mel
½ tsk. hjortetakssalt
300g smør/margarine
4 stk. æggeblommer
2 stk. æggehvider
3 spsk. kanelsukker
50g hakkede mandler
Start med at blande mel og sukker
Hak smør/margarine i mel/sukker blandingen
Brug gerne en køkkenmaskine
saml dejen med æggeblommerne
Saml dejen og pak den ind i film, læg den på køl i mindst 1 time.
Rul dejen tyndt ud ca. 2 mm tyk
brug tynde bambus spyd læg dem ved siden af dejen
i en afstand som passer til kagerullen.
Så bliver dejen lige tyk over det hele
Stik kagerne ud med en udstikker ca. 6 cm. i diameter
læg kagerne på en bageplade med bagepapir
Pensl med æggehvider, drys med kanelsukker
læg lidt hakkede mandler på toppen
Bag dem i ovnen ved 180 gr. varmluft eller 200 gr. alm. ovn
Til de bliver gyldne på toppen
Lad kagerne køle af på en bagerist
Så er det tid til smagsprøver
Dagens småkage, Jødekager til en kop kaffe, Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar