Jambalaya er en kreolsk/cajun-ret, der kan tilberedes efter mange forskellige
opskrifter. Fælles for opskrifterne er, at de indeholder ris og forskellige grøntsager,
fx bladselleri, løg, grøn peber og hvidløg. Dertil kommer så kød, fisk, skaldyr o.l.
køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
Kogetid 20 min.
1 stk. løg, finthakket
½ dl. olie
25g smør
250g ris
1 stk. peberfrugt, grøn i stimler
½ kg. tomater, flåede evt. dåse
2 dl. hvidvin, halvtør
200g skinke, røget i strimler
300g rejer, pillede evt. frost
salt
friskkværnet peber
1 fed hvidløg, knust
1 tsk. merian eller oregano
1 tsk. timian
Start med at svitse det hakkede løg i olie
tilsæt ris, peberfrugt, tomater, bouillon og hvidvin
lad det koge ved svag varme under låg i 15 min.
tilsæt skinke og rejer i og varm retten igennem
smag til med salt, peber, knust hvidløg, merian og timian
Serveres rygende varmt direkte fra gryden.
kogt fjerkræ kan erstatte eller supplere skinken.
det er tid til servering, med et godt hjemmebagt brød.
Dagens tallerken, Jambalaya, kreolsk risret med brød
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar