Leveren er en stor, rødbrun kirtel som indeholder mange mineraler,
vitaminer og er derfor en værdifuld og sund fødevare.
Køkkenet kalder
Ingredienser: (4 pers.)
500g kalvelever
4 stk. Løg, store
1 bundt Persille
1 glas hvidvin
1 dl. Bouillon
lidt olivenolie
1 – 2 spsk. Smør til stegning
salt og peber
Tilbehør:
stegte kartoffelbåde
Start med at skære løgene i tynde skiver, og steg dem ved
middelvarme på en pande i lidt olivenolie og smør, til løgene
begynder at blive klare. Hak persillen groft, og
drys godt med hakke persille over løgene, skru ned for varmen, og steg
løgene færdig under låg i 10-12 min.
Puds kalveleveren fri for hinder og sener, og skær den i
tynde skiver.
læg løgene over på en tallerken, skru op for varmen, og brun
hurtigt leveren på pande ved kraftig varme med lidt ekstra olie
kom løgene tilbage på panden og bland det hele
tilsæt hvidvin og bouillon, læg atter låget på, og lad retten simre
for svag varme i 2 – 3 min. leveren må endelig ikke få for meget varme
Stegeskyen kan evt. jævnes med lidt maizena til ønsket konsistens
server leveren med stegt kartoffelbåde og en grøn salat.
Kartoffelbåden sættes i ovnen på 175gr i 25 – 30 min.
det er tid til servering.
Dagens tallerken, Italiensk stegt kalvelever med stegte bådkartofler og salat
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar