Vi går i det irske bondekøkken, hvor Irsk stuvning normalt
bliver lavet med lam, men jeg har så valgt vildsvinet denne gang,
valget er jo frit så prøv med andre udskæringer.
Det irske køkken er et solidt køkken, hvor der indgår lokale
råvarer, måske hentet i specialforretninger, som de har mange af.
I mange af deres retter er det bærende element, rodfrugter.
Kartofler og andre rodfrugter er en god kilde til både smag
og mæthed, isæt i strenge tider. Retterne baseret på kød og
kartofler er solide og nærende og med en lille smule ændring
kan gourmetniveauet nås.
Vi skal i køkkenet.
Ingredienser.:( 2 – 4 pers)
800 g vildsvin skinke, bov er også velegnet
3 – 4 spsk. smør
3 – 4 spsk. mel
1 stk. Guinness
3 stk. løg
1 stk. porrer
4 stk. gulerødder
1 kg. Hvidkål, snittet
3 dl. Svinebouillon
300 g kartofler
Salt og peber
1½ tsk. Spidskommen
3 – 4 stk. laurbærblade
½ bundt persille
Start med at skærer kødet i store tern ca. 3x3x3 cm
Kom 3 – 4 spsk. Mel blandet med salt og peber i en plastpose
Kom kødterningerne i posen og ryst den godt
Smelt smør i en stor gryde og lad det bruse af
Ryst det overskydende mel af kødterningerne og brun dem
Gerne af flere omgange
Tag kødterningerne op af gryden.
Rens grønsagerne og skær dem i skiver/tern
Svits løgene i gryden hvor kødet har brunet
Læg kødterningerne tilbage i gryden
Tilsæt nu grønsagerne lagvis i gryden
Slut med gulerødder og porrer til sidst
Undtagen kartoflerne
Drys med krydderierne
Tilsæt øl og 3 dl. Fond
Læg låg på gryden og lad den småkoge 30 min.
Uden at røre rundt
Tilsæt kartoflerne og kog videre i 30 min
Når kødet er mørt, smag til med salt og peber
Retten er færdig
Det er tid til servering, gerne med et stykke groft rugbrød
Dagens tallerken, Irsk stuvning med vildsvin og kål,
Velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar