I dag står den på småkager som de blev serveret på
Jacob Michelsens gård i Sønder Jylland i 1800 – 1900 årene
og denne småkage anses for at være den lækreste, der findes.
Navnet antyder kagens lette konsistens.
køkkenet kalder
Ingredienser: (ca. 75 stk.)
Dej:
250g smør
375g hvedemel
2 stk. æggeblommer
2 spsk. Fløde
Fyld: (marengs)
200g sukker
25g mandler
2 stk. æggehvider
1 – 2 tsk. Eddike
Dej:
Start med at smuldr smør i det sigtede mel, brug
gerne foodprocessoren. Kom fløden i og saml
dejen med æggeblommerne.
Dejen skal kun lige samles, ikke æltes, pak dejen ind i film
stil dejen på køl i ca. 20 min.
Fyld: (marengs)
del æggene i blomme og hvide
pisk æggehviderne stive og tilsæt sukkeret, under piskning.
Hak mandlerne fint og rør forsigtigt disse i blandingen
sammen med eddiken. Kom marengsen i en sprøjtepose med
en 10mm tyl og sæt små toppe på de udrullet kager.
Rul kagedejen tyndt ud, ca. 4mm, på en melet plade, udstik
runde kager med en udstikker Ø5cm. eller et glas.
Sæt kagerne på bageplader beklædt med bagepapir
og fordel marengsfyldet på kagerne.
bag dem ved 155gr i 8 – 10 min. på nederste rille i ovnen
Og afkøl kagerne på en bagerist.
Husk at fjerne papiret når de skal køle af.
Det er tid til smagsprøve.
Dagens småkage, Ingenting velbekomme
Mange glade madhilsner
John
Skriv et svar